logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Zimní podmínky prověřily odolnost obrubníkového odvodnění MEA KERB

V obci Pila (550 m n.m.) na pomezí Slavkovského lesa byly na podzim 2018 nainstalovány obrubníky MEA KERB, které odvádí dešťovou vodu z nedostatečně spádované vozovky. Systém MEA KERB z polymerického betonu byl pečlivě vybrán po dohodě s projektantem a konzultacích se stavební firmou.

Ve vyšších polohách musí odolávat nejen mrazům, ale je také vystaven vyšším rázovým účinkům při zimní údržbě (pro zatížení A15-D400 kN). Díky systému pero-drážka bylo možné žlaby skládat bez problémů do oblouku a zároveň nezasahovaly do vozovky. I letošní náročná zima prověřila odolnost a pevnost zvoleného materiálu žlabu – polymerického betonu. Obrubníkové odvodnění se používá ve dvou výškových stupních podle potřebné hydraulické kapacity, je vhodný i pro malý spád odvodňované plochy. Nevytváří žádné překážky pro vozidla a cyklisty, takže jízdní pás je využitelný v celé šířce a bez kaluží.

více o obrubníkovém odvodnění MEA KERB


MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.