logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Q-Bic Plus: dvojnásobná rychlost montáže, maximální svoboda v designu a snadná údržba

Společnost Wavin Ekoplastik, přední český specialista na plastové potrubní systémy, představila nový prvek svého osvědčeného systému Intesio. Jedná se o akumulační box Q-Bic Plus, který je určen k vytváření podzemních zasakovacích a retenčních objektů.

Dle platné legislativy je dnes každý investor povinen zasakovat dešťové vody ze zpevněných ploch. Pokud to není možné, musí použít před napojením na kanalizaci nebo recipient retenční systémy.


Nový akumulační box Q-Bic Plus navazuje na svého úspěšného předchůdce, box Q-Bic. Hlavní rozdíl mezi oběma produkty je v konstrukci bočních stěn. Zatímco box Q-Bic má vždy boční stěny vlastní, box Q-Bic Plus je bočními resp. čelními stěnami ukončen pouze u těch boxů, které jsou zakomponovány na obvodu celého objektu a tvoří tedy vnější plášť. Pokud je tedy objekt tvořen vícero boxy seskládanými vedle sebe nebo za sebou, nejsou tyto boxy od sebe vzájemně odděleny bočními stěnami, ale vytváří vzájemně propojenou sestavu. Tato skutečnost výrazně zjednodušuje montáž a zlevňuje celou realizaci. Další výhodou je možnost osazení nátokového, resp. odtokového otvoru na libovolnou stranu každého boxu, a to až do průměru DN 400.

Akumulační box Q-Bic Plus o rozměrech 1200×600×630 mm a objemu 0,536 l je vyroben z čistého „Virgin“ polypropylenu, který je plně recyklovatelný. Jeho konstrukce umožňuje inspekci a efektivní čištění ve všech směrech, stejně jako rychlou montáž bez nutnosti použití dalších spojovacích materiálů – spojovací spony jsou integrované přímo v konstrukci boxu. Díky nové konstrukci boxu Q-Bic Plus je dosaženo o cca 40 % nižších nákladů na dopravu a o 50 % rychlejší instalace než v případě boxu Q-Bic.

 

Příklady:

1 kamion pojme celkem 76 m3 akumulačního boxu Q-Bic, ale 131 m3 boxu Q-Bic Plus.
36 boxů Q-Bic lze sestavit za 15 minut, ale stejný počet boxů Q-Bic Plus za 7,5 minuty.


Konstrukce boxů Q-Bic Plus dále zaručuje vysokou statickou odolnost proti dopravnímu zatížení, a to již při krytí 0,7 m pro nákladní dopravu (10 t na nápravu). Snadná montáž boxů v požadovaném půdorysu a výšce je možná také díky váze akumulačního boxu, která činí pouhých 14 kg a dále díky integrovaným úchytům, které montáž zrychlují.


Wavin Czechia s.r.o.
logo Wavin Czechia s.r.o.

Společnost Wavin je přední světový výrobce a dodavatel plastových potrubních systémů pro rozvody vody, topení a plynu. Specializuje se i na systémy pro hospodaření s dešťovou vodou a realizaci či sanaci inženýrských sítí. V České republice působí od roku ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.