logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Společnost Mountfield budou vlastnit Číňané

Česká společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, bazénů a dalších potřeb pro dům a zahradu v Evropě. Kupuje ji čínská skupina Eurasia Development Group Limited.

Reklama

Pro společnost Eurasia Development Group Limited je koupě Mountfieldu první investicí v Česku. Pro Mountfield, který je prodejcem i výrobcem zahradní techniky, bazénů a bazénového příslušenství, se v Číně vyrábějí některé produkty.

„Už před rokem jsem se rozhodl, že prodám svou část akcií firmy Mountfield čínskému investorovi, firmě Eurasia Development Group Limited," uvedl Ivan Drbohlav, zakladatel a většinový akcionář Mountfieldu. Ve firmě, kterou založil v roce 1991, měl podíl 71,5 procenta.

Mountfield v České republice provozuje síť 56 prodejen. Loni firmě klesl zisk meziročně více než pětkrát na 15 milionů korun. Tržby naopak stouply o 16 procent na 4,5 miliardy korun. Obrat trhu se zbožím pro dům, bydlení a zahradu činí v ČR zhruba 30 miliard korun ročně. Na tuzemském trhu působí sedm řetězců – OBI, Bauhaus, Baumax (Merkury Market), Globus Baumarkt, Hornbach Baumarkt, Uni Hobby a Mountfield.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.