logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Lázně Kyselka - potvrdí se zájem čínské společnosti CEFC China Energy Company?

Lázně Kyselka nyní opravuje o.p.s. Lázně Kyselka s pomocí dotací z ministerstva kultury, Karlovarského kraje a sponzorů, ale a jejich záchrana postupuje pomalu.

Reklama

Prezident Zeman uvedl jako příklad zájmu Číny investice do lázeňských objektů, například čínská společnost CEFC se zajímá o Lázně Kyselka, které jsou zcela zdevastovány.

O.p.s. Lázně Kyselka se snaží o záchranu cenného památkového bloku domů

Informace o zájmu čínských investorů ale překvapila ve společnosti o. p. s. Lázně Kyselka, která se snaží o záchranu cenného památkového bloku domů v Kyselce s pomocí dotací z ministerstva kultury, Karlovarského kraje a sponzorů, a to hlavně ze strany Karlovarských minerálních vod, které na neziskovou organizaci převedly i nemovitosti, které firma vlastnila. Jenže stav někdejších lázeňských objektů byl už na hranici devastace a jejich záchrana postupuje pomalu.
"Naším cílem je Lázně Kyselka zachránit památkářsky. My si neumíme představit, že by se Lázně Kyselka staly developerským projektem nebo něčím, co by sloužilo na business. My je chceme citlivě opravit a dám jim nějaký smysl. Udělat z toho turistický cíl, udělat z toho z části muzeální záležitost, opravit restauraci. A my bychom si je také chtěli ponechat. Já razím heslo: Jednou o.p.s., navždy o.p.s," řekl ČTK Vladimír Lažanský, předseda správní rady o. p. s. Lázně Kyselka

Zajímavost: Podle infor,ací ČTK ve zdevastovaných domech probíhá úklid a tunami suti a bahna se objevují i technické zvláštnosti, například odvodňovací šachta, která původně odváděla vodu ze svahu nad Kyselkou pod budovou Vilemínky do Ohře.


Domy v uliční řadě podél řeky Ohře v Kyselce, foto TZB-info

Plánuje se podpis dohody o strategickém partnerství

Při návštěvě čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v České republice se plánuje podpis dohody o strategickém partnerství a dalších dvou desítek ujednání.
V čínské delegaci by měly být podle něho tři desítky byznysmenů, v Česku se setkají se stejným počtem významných českých podnikatelů. prezident Zeman ocenil to, že Česko bude jedinou zemí Evropské unie, kterou čínský prezident při této cestě navštíví.

Čínská společnost CEFC China Energy Company Limited působí především v oblasti financí, energetiky a průmyslu. Založena byla počátkem 80. let a dnes je největší soukromou společností v Šanghaji a šestou největší privátní firmou v Číně. V ČR má již řadu svých aktivit, například podíl ve fotbalovém klubu Slavia Praha, v letecké společnosti Travel Service, ve firmě Pivovary Lobkowicz Group, v mediálních skupinách Médea Group a Empresa Media či do realit.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.