logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Praktická příručka pro projektanty a stavební firmy – Navrhujeme nízkoenergetický a pasivní dům

Wienerberger shrnul konstrukční detaily, výpočty, platnou legislativu a požadavky pro hodnocení staveb

V lednu 2013 se dostane stavebníkům do ruky nová praktická pomůcka. S novou verzí katalogu Navrhujeme nízkoenergetický a pasivní dům přichází ucelená příručka především pro projektanty, realizační firmy a stavební dozory pro stavbu nízkoenergetických a pasivních domů. Od rozšířené verze si společnost Wienerberger, vydavatel katalogu, slibuje především zvýšení kvality návrhů a provedení staveb.

Stavebníci mají novou oporu! Wienerberger přichází s příručkou Navrhujeme nízkoenergetický a pasivní dům.

Katalog zpracoval tým pracovníků společnosti Wienerberger ve spolupráci s renomovaným odborníkem Ing. Jiřím Šálou, CSc., jenž vypracoval výpočty a podílel se na přípravě detailů. Příručka obsahuje nejen knihovnu konstrukčních detailů, ale zároveň provádí čtenáře novinkami v platné legislativě a objasňuje kritéria a požadavky pro hodnocení stavebních konstrukcí a detailů. Autoři si kladli za cíl poskytnout čtenáři i kvalitní výklad a důvody požadavků kladených na nízkoenergetické a pasivní domy.

Katalog je tvořen novými konstrukčními detaily pro návrh a realizaci nízkoenergetických a energeticky pasivních domů, které umožňují maximální úsporu nákladů na vytápění. U každého z nich si čtenář může zvolit, zda provede konstrukci vrstvenou, nebo zda upřednostní jednovrstvou konstrukci z cihel Porotherm EKO+. U detailů je uveden podrobný seznam všech použitých materiálů. Tím je možno dosáhnout nejen úspory času při tvorbě návrhu i provádění konstrukcí, ale také jistoty, že zvolené řešení je opravdu ověřené a funkční.

„Původní verze našeho katalogu byla de facto pilotním programem, který se nám velmi osvědčil. Inovované vydání proto přináší o třetinu více rozpracovaných detailů. S novou příručkou si projektant může navrhnout celý dům v nízkoenergetickém standardu. Realizační firma pak ocení propracovanost doporučených detailů do stádia prováděcí dokumentace. V neposlední řadě došlo k přepočtu hodnot na aktuální výrobní sortiment firem Isover a Wienerberger a do detailů byly zapracovány nejnovější poznatky z praxe,“ komentuje zrod nové verze katalogu Ing. Petr Veleba, produktový technik.

Katalog bude k dispozici zdarma od ledna 2013 u technických poradců společnosti Wienerberger, a. s. a také v centrále v Českých Budějovicích. Dále je možné katalog obdržet na základě objednání na e-mailové adrese: info@wienerberger.cz.


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.