logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Stavba domu bez starostí

Přes všechna zjednodušení, které přinášejí současné moderní materiály a technologie, zůstává stavba rodinného domu organizačně náročnou záležitostí. Tzv. domy na klíč jsou pohodlnou variantou, kdo si ale chce stavbu svého budoucího domova pohlídat od začátku do konce a zároveň si ušetřit některé starosti se zajišťováním nezbytné administrativy, má i jinou možnost. V rámci komplexního zákaznického servisu pomůže přední český výrobce cihelného materiálu HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. nejen s dokumentací pro stavební povolení, nabízí i významné úspory.

Získání stavebního povolení je nevyhnutelně spojené s náročným sháněním potřebných dokumentů a návštěvami nejrůznějších úřadů. Český výrobce cihel HELUZ svým zákazníkům některé z těchto dokumentů zajistí. Za zálohu 3 000 Kč obstará vystavení energetického průkazu, který je zákonnou podmínkou udělení stavebního povolení od loňského roku. Obvykle se částka za tuto službu pohybuje kolem 5 000 Kč. Nově firma HELUZ připraví i požární zprávu, další nezbytnou součást projektové dokumentace stavby. Záloha ve výši 2 000 Kč je - stejně jako v případě energetického průkazu - vratná při odběru stavebního materiálu. V případě energetického průkazu v plné výši, v případě požární zprávy z poloviny. Zdarma HELUZ nabízí výpočet energetického štítku obálky budovy a ročních nákladů na vytápění.

Prospěšnou a často vyhledávanou službou je poradenství a technická pomoc. Při stavbě z broušených cihel, čím dál oblíbenějšího stavebního materiálu, je důležité správné založení první vrstvy zdiva. Odbornou pomoc při zakládání stavby nyní HELUZ významně finančně dotuje. V případě nejběžnějšího typu rodinného domu s podkrovím, kde se zdivo zakládá na základové a stropní desce, zaplatí stavebník za odbornou pomoc 5 000 Kč a zakládací maltu dostane zdarma. Plná cena této služby včetně zakládací malty by přitom činila cca 25 000 Kč. Lepidlo či pěnu na stavbu z broušených cihel a dopravu materiálu firma HELUZ zákazníkovi neúčtuje vůbec. V průběhu stavby nabízí i odborné poradenství.

Firma poradí i s výběrem prověřených projekčních a architektonických firem, případně si zákazník může vybrat z katalogových projektů rodinných domů navržených v systému HELUZ. K nim nově přibyl i projekt pasivního cihlového rodinného domu. Zájemcům dále doporučí osvědčené a proškolené stavební firmy a zajistí i služby statika.


HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.