logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Studio bydlení a designu Sokolovská otevřeno, využijete i poradenství v Centru hrubé výstavby

Česká cihla poprvé na Designbloku

Jednou z akcí letošního Designbloku bylo otevření nového Studia bydlení a designu Sokolovská. Slavnostně se představila tato nová adresa prestižních značek interiérového designu, jejíž součástí je i Centrum hrubé výstavby, které obrací pozornost k tomu nejzákladnějšímu u každé budovy – stavebnímu materiálu. V tomto případě je prezentován cihelný systém společnosti Heluz.

Reklama

Designblok logo 2015

Keraservis

Tematické spojení Designbloku a otevření Studia Sokolovská je zřejmé – společným jmenovatelem je současný design, kvalita a inovace. Adresa Sokolovská 98/96 není spojována s těmito hodnotami estetiky poprvé ve své historii, nejen symbolicky navazuje na tradici jedné z nejvýznamnějších vrcholů architektury a designu v Čechách – sídlí totiž v rekonstruovaných prostorách prvorepublikové prodejny Ford, jejímiž autory jsou známí architekti Ernst Fürth a Viktor Mühlstein. Tito absolventi pražské techniky patřili ve 20. letech k nejúspěšnějším autorům a jejich stavby v duchu funkcionalismu a konstruktivismu pomáhaly utvářet ráz moderní a prosperující Prahy.

Studio Sokolovská si klade za cíl vytvořit reprezentativní a živé centrum všech prvků, které se podílejí na kvalitě bydlení. Projektanti, architekti, developeři, stavební firmy i zájemci z řad veřejnosti zde najdou výběr značek, pro něž je typický důraz na kvalitu materiálu a zejména inovativní přístup k němu. Obdobný projekt se již setkal s úspěchem v případě brněnského Centra Kaštanová otevřeného v červnu tohoto roku.




Ambicí studia není jen inspirace ve formě showroomu, ale vybízí návštěvníky k zamyšlení nad souvislostmi zdánlivě nesourodých materiálů a zařizovacích předmětů tak, aby jejich kombinace vytvořily prostory zcela odpovídající představám, přání a temperamentu uživatelů. Chce být komunikačním prostorem mezi výrobci, architekty, designéry a investory.

 

Heluz představí konstrukční materiál v rámci Centra hrubé výstavby

„Centrum hrubé výstavby je výjimečným počinem, jehož cílem je ukázat, jak významně je vysněný domov a jeho užitné vlastnosti závislý na zvoleném konstrukčním materiálu. Vidím zde symbolickou spojitost právě s funkcionalistickou etapou, v níž Sokolovská vznikla. Kvalita a náročný výběr materiálu každého použitého prvku byla zásadní v jejich nadčasovém přístupu k architektuře i designu a je inspirativní dosud. Stejně jako se změnily nároky současných uživatelů, musela projít zásadním vývojem i ta nejzákladnější součást každé stavby, cihelný systém. Trendem současnosti je úsporné a zároveň zdravé bydlení, efektivní a snadná výstavba a variabilita individuálních řešení. Společnost Heluz v centru hrubé výstavby názorně ukazuje, jak značným vývojem prošla cihla za posledních několik let. Při zachování všech tradičních výhod přírodního materiálu získala nové vlastnosti, které z ní tvoří velmi moderní konstrukční systém uspokojující i ty nejvyšší nároky současné architektury,“ říká Ing. Petr Stejskal, obchodní a marketingový ředitel společnosti Heluz.

showroom Keraservis centrum hrubé výstavby heluz Studio Sokolovská
showroom Keraservis centrum hrubé výstavby heluz Studio Sokolovská
showroom Keraservis centrum hrubé výstavby heluz Studio Sokolovská

Na instalovaném fragmentu zdi domu je představen celý přehled sortimentu, který je nejširší na domácím trhu – vodorovné i svislé konstrukce, speciální prvky, cihelné komíny, stropy a další. Za pozornost stojí i jedinečné nepálené cihly, které ocení příznivci ekologického trendu stavění, či cihly s nejlepšími tepelněizolačními vlastnostmi na našem trhu, v nichž je již zabudována izolace, a které proto nevyžadují dodatečné zateplení.

Kompletní rekonstrukce Studia bydlení a designu Sokolovská

Budova prošla kompletní rekonstrukcí, záměrem však bylo v maximální možné míře zachovat původní ráz jednotlivých prostor. „Vše, co bylo možné ponechat původní, jsme zachovali, případně citlivě repasovali. Zároveň jsme využili kontrastu moderních prvků v kombinaci s těmi původními – příkladem je monolitické schodiště kombinované se sklem, nebo ocelová galerie vybudovaná dle návrhu Stanislava Janíčka ze společnosti Free Architects. Spousta detailů se dotvářela průběžně podle aktuální situace, ale vždy s cílem se co nejvíce přiblížit designu z období kolem roku 1930, tedy první republiky,“ popisuje průběh stavebních úprav Ing. Radek Černý.

Dřívější kotelna
Dřívější kotelna
Původní zdivo
Původní zdivo
Vestavba nového schodiště
Vestavba nového schodiště

Vylití podlah v suterénu
Vylití podlah v suterénu
Schodba v suterénu
Schodba v suterénu

Zákazníkům bude ve Studiu bydlení a designu Sokolovská k dispozici rovněž odborné, komplexní poradenství v oblasti výstavby a rekonstrukce domů a bytů. Mohou se obrátit také na promotérku, která zprostředkuje kontakty na architekty, techniky, stavební manažery i znalce stavební legislativy, kteří ve Studiu Sokolovská nalezli zázemí.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.