logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Pronikněte do tajů CCI

Zúčastněte se veřejného semináře v Talinnu

Za vznikem mezinárodního klasifikačního systému CCI stálo především Estonsko (Construction Information Foundation) a Česko (Česká agentura pro standardizaci).

Reklama

A není proto žádným překvapením, že právě v magickém Talinnu se uskuteční historicky první veřejný seminář pořádaný mezinárodní organizací Construction Classification International Collaboration (CCIC). Konat se bude již 15. prosince 2022 v sále Nordic Hotel Forum nacházejícím se přímo v centru estonské metropole. Zúčastnit se můžete on-line, nebo – a tím si otevřete mnohem více možností pro sdílení zkušeností – osobně. Vstup na seminář je zdarma, stačí se zaregistrovat.

Naučte se společný digitální jazyk (nejen) pro české stavby

Klasifikační systém je jedním z důležitých pilířů společného digitálního jazyka pro správu informací o stavbě. CCI (Construction Classification International) vznikl z mezinárodní spolupráce s cílem vyvinout klasifikační systém, který bude lépe odpovídat potřebám jednotlivých zemí. Současně byl od začátku koncipován tak, aby se na jeho využívání nevázaly žádné licenční ani další poplatky. Dvoudenní veřejný seminář je tak unikátní šancí, jak do tajů CCI proniknout hlouběji. Seminář bude kombinovat prezentace a diskusi. Plány CCIC do budoucna představí Jaan Saar z Estonska, úvodní představení samotného mezinárodního klasifikačního systému CCI obstará Jaroslav Nechyba z Česka. Oba pánové jsou členy technické komise CCI.

To ale není vše, účastníci semináře se navíc budou moci seznámit s modely využití CCI v Estonsku, Česku, Polsku i Slovensku a současně detailně poznají vybrané pilotní projekty z jednotlivých zemí a možnosti, kde všude může klasifikační systém CCI usnadnit každodenní pracovní život stavařské veřejnosti. Závěr je pak vyhrazen panelové diskusi, do které zasednou všichni prezentující.

Nenechte se připravit o atmosféru spolupráce

Po více než dvou letech omezeného cestování je Veřejný seminář CCIC jednou z prvních možností, jak se setkat osobně a využít šance pro společnou diskusi. I když si lze on-line vyslechnout vše zásadní, snahou organizátorů je vytvořit v sále atmosféru podporující sdílení zkušeností a nápadů. I proto se vyplatí do Talinnu vyrazit osobně. Přirozeně zde nebudou chybět ani zástupci České agentury pro standardizaci.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.