logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Spolupracujte na stavebním projektu jednoduše odkudkoli a kdykoli

Jak zefektivnit spolupráci zainteresovaných stran?

U stavebních projektů se může snadno stát, že se dostanou mimo plánovaný harmonogram, pokud zainteresované strany: generální dodavatelé, subdodavatelé a další zúčastněné strany nespolupracují efektivně, tím vznikají zpoždění a vícepráce, které generují dodatečné náklady.

Reklama

S využitím softwaru pro správu stavebních projektů je spojení s kýmkoli v týmu možné v reálném čase bez ohledu na to, kde se nachází. Umožňuje zaměstnancům v terénu a kanceláři spolupracovat na projektu v reálném čase přidáním poznámek, fotografií a zpráv o pokroku, jako by obě strany seděly naproti sobě v zasedací místnosti. Software umožňuje okamžitou implementaci řešení problémů. Na trhu je více softwarových řešeních. Autodesk nabízí platformu BIM 360, o které si můžete přečíst více zde.

Výhodou je, že projektoví manažeři mohou denně dohlížet na práci na staveništi, aniž by tam museli denně být. Díky mobilní aplikaci nemusí na stavbu nosit spoustu dokumentů a vše mají po ruce, zároveň mohou na stavbě dělat přímo poznámky do projektu.

Vzhledem k tomu, že software pro správu stavebních projektů umožňuje lidem ze stavby okamžitě přenášet poznámky a fotografie z terénu, mohou projektoví manažeři rychle zadávat pokyny a úkoly zpět do terénu. Výsledkem jsou rychlejší doby odezvy a rychlejší oprava problémů.

Výhody spolupráce v reálném čase

Použití softwaru pro správu stavebních projektů a BIM zlepšuje komunikaci více stran a přináší větší porozumění projektu prostřednictvím jasnějších komunikačních kanálů a 3D vizualizaci.

Vlastníci, dodavatelé a projektanti se shodují, že větší integrace a koordinace mezi stranami návrhu a výstavby v raných fázích projektu významně snižuje míru nejistoty, která může způsobit spory, zpoždění a vyšší náklady.

Výhody používání softwaru pro spolupráci popisuje pan Lukáš Romaczin, Parter v MFS.

BIM 360 využíváme běžně v projekční fázi na mnoha různých projektech jako projektové Společné datové prostředí – CDE. Jeho využití zajištuje všem členům projektového týmu práci s aktuálními podklady a BIM koordinátorovi umožňuje řízení přístupových práv a datových toků, což vede k optimalizaci pracovních postupů. Současně využíváme možností detekce kolizí a jejich management, díky kterým dokážeme klientům zajistit dosažení zkoordinovaných a bezkolizních návrhů.

Společnost MFS nabízí kompletní škálu služeb v oblasti BIM, fasádního inženýrství a poradenství při návrhu fasád v různých fázích projektů – od vzniku až po výstavbu a správu budovy.

Snadnost přístupu a zlepšení komunikace

Komunikace mezi kanceláří a stavbou je efektivnější díky informacím sdíleným v reálném čase. Vytváříte soubory na libovolném zařízení bez ohledu na to, zda máte po ruce notebook nebo mobilní zařízení. Okamžitě je pošlete příslušným pracovníkům prostřednictvím cloudu, kde je může druhá strana zkontrolovat v reálném čase.

Mít veškerou komunikaci na jednom místě, ke které lze přistupovat z jiných zařízení, je jedním ze způsobů, jak zajistit, aby všichni měli přístup k aktuální informacím kdykoli a odkudkoli. Nemusíte se bát, že by se někdo neoprávněně dostal k informacím. Do projektu lze udělit přístup na základě práv k různým částem projektu.

Přestože BIM modelování snižuje počet RFI, tak se jich k jednomu projektu může vázat mnoho. S BIM 360 týmy mohou vytvářet, spravovat RFI a mohou sledovat aktivity jako úpravy, kdo přidal komentáře atd. – příručku si můžete stáhnout zde.

BIM 360

BIM 360 je výkonný, plně vybavený nástroj pro správu stavebních projektů. Pomocí této platformy mohou architekti, inženýři a stavební pro urychlit svůj pracovní postup přesunutím svých projektů ze svých místních serverů do cloudu.

BIM 360 zlepšuje dodávku stavebních projektů ve všech krocích životního cyklu projektu od projektové spolupráce, dokumentace a proces kontroly, konstrukce až po kvalitu a bezpečnost.

Chybovost v projektu snížíte tím, že máte dostupné vždy aktuální verze. Pracovat můžete odkudkoli. Zvýšíte produktivitu a zajistíte, že tým pracuje na koordinovaných informacích v reálném čase.

Pro více informací se obraťte na autorizované prodejce.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.