logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Věnujte se projektu, ne papírování!

Mnoho investorů, projektových manažerů, dodavatelů či stavbyvedoucích většinou řeší stejný problém – jak rychle a přehledně komunikovat mezi kanceláří a stavbou, případně s dalšími partnery (subdodavateli, zástupci investora apod.). Zpravidla se to neobejde bez vyplňování celé řady formulářů a protokolů. Ale existuje i efektivnější způsob, jak řídit stavbu a zbavit se nepřehledných archivů v papírové podobě.

Nesdílená informace jako by neexistovala

V současné době je běžná praxe taková, že každý nedodělek, každou změnu, přejímku nebo autorizaci je potřeba nahrát, potvrdit, odevzdat, kopírovat a pak vše archivovat v šanonech či nepřehledných sjetinách. Jak postupují stavební práce, tak každodenní agenda narůstá. Tím se stává řízení stavby méně přehledné, a to zejména kvůli hromadění nejrůznějších dokumentů, reportů a zápisů. Jistě, pro někoho je to denní chleba a rád se odpoledne šéfovi pochlubí: Podívej, dnes jsem vyřídil tenhle metrový štos papírů. Ovšem komu jde skutečně o to pracovat efektivně a věnovat se naplno projektu místo papírování, tomu tento styl práce nemůže vyhovovat. Přitom dnes už existují možnosti a technologie, které celý proces nejen výrazně urychlí, ale hlavně zefektivní.

Jít s dobou se vyplatí

Představte si, že byste v dnešní době používali pro každodenní komunikaci starý telefon s vytáčecím číselníkem. Bez možnosti zasílání SMS zpráv, bez přístupu k internetu, bez fotoaparátu a dalších vymožeností, které chytré telefony nabízejí. Jistě by se s ním žít i pracovat dalo, ale ruku na srdce, stáli byste o to? Věci, které lidem přinášejí užitek a pomoc, se vždy prosadí a po čase je už bereme jako samozřejmost. To platí také o mobilní aplikaci Field View, která je přímo určená pro tablety i chytré telefony a je navržená pro řízení projektů. To, co projektový manažer zaznamená složitě na papír, a tyto poznámky se pak většinou nesystémově zpracovávají, lze pomocí Field View vyřešit snadno, rychle a přehledně. A hlavně přímo na místě jen s tabletem v ruce.

Jak tedy Field View funguje?

Pomocí této aplikace se do tabletu nahraje 2D výkresová dokumentace konkrétní stavby. Změna nebo úkol, který má být vykonán, se snadno přiřadí přímo k danému místu v projektu. Lze jednoduše pořídit fotografii a okamžitě ji sdílet s dodavateli. Jediným kliknutím se e-mailem rozešlou protokoly se zadanými úkoly konkrétním osobám, které mají problém řešit. Samozřejmě je možné zpětně kontrolovat zadané úkoly, a díky tomu projektový manažer vždy ví, kdo, jak a kde pracuje. A protože data v tabletu jsou neustále aktualizovaná, má pokaždé k dispozici skutečný obrázek, jak práce na projektu probíhají.

Projektového manažera rovněž zajímá, zda-li subdodavatelé pracují podle smlouvy a dodržují stanovené termíny. Tyto informace jednoduše získá přes online webové rozhraní, takže může sledovat klíčové ukazatele projektu a vytvářet si tak vlastní reporty a analýzy. Veškerá data jsou umístěná v zabezpečeném sdíleném prostředí – vždy snadno a rychle dostupná, a to i po letech. Tím odpadá nepřehledná archivace dokumentů v papírové podobě.

Implementace a nastavení systému Field View zabere jen několik hodin a v podstatě okamžitě je plně funkční a lze s ním začít ihned pracovat. Více se dozvíte na www.fieldview.cz


Callida, s.r.o.
logo Callida, s.r.o.

Zjednodušujeme přípravu a realizaci projektů především ve stavebnictví. Naše služby a produkty jsou určené firmám všech velikostí, které mají zájem zlepšit práci s daty a informacemi. Vyvíjíme a poskytujeme systémy, které pomáhají v jakékoli fázi životního ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.