logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Potravinové banky pomáhají při povodních. Zapojil se i Raben

Ničivé povodně zasáhly několik stovek českých obcí a měst. Do humanitární pomoci se zapojily Potravinové banky, které se tak staly cenným prostředníkem v distribuci materiální pomoci v zaplavených oblastech. Do těchto aktivit se zapojili i přepravci v čele s logistickou společností Raben Logistics Czech, která operativně poskytla svá vozidla.

Česká federace potravinových bank společně s potravinovými bankami v Olomouckém kraji, Ostravě a Jihočeském kraji okamžitě zřídily krizové štáby, což jim umožnilo rychle reagovat na vznikající potřeby, a navázaly spolupráci se záchrannými složkami IZS, krajskými krizovými povodňovými štáby a dalšími organizacemi. Banky dodaly balenou pitnou vodu, občerstvení pro záchranáře a krizový materiál. „Jsme svědky neskutečné solidarity všech lidí, neúnavné práce logistických týmů a velkorysé podpory našich partnerů,” uvedl Aleš Slavíček, předseda České federace potravinových bank.

Do akce se zapojil i tým společnosti Raben Logistics Czech, který s potravinovými bankami historicky spolupracuje při jarních i podzimních kolech Sbírky potravin. „Zapojit se do pomoci postiženým oblastem tím, že jsme poskytli přepravu zdarma, bylo to nejmenší, co jsme mohli v danou chvíli udělat. Darů bylo opravdu hodně a do zasažených regionů se musely dostat okamžitě,“ uvedla Jitka Kocálová, marketingová manažerka Raben pro ČR a SK.

„Hned, jak přišla prosba z Potravinové banky, začali jsme hledat vhodná volná auta. Svozy probíhají hlavně z centrální banky v Praze do Potravinových bank v Olomouckém kraji a Ostravě. Klíčový byl také svoz enormního množství darů z Potravinové banky Karlovarského kraje do skladu centrálního. K dnešku jsme odvozili 250 palet potravinové a materiální pomoci,“ doplňuje Jana Bayerová z Rabenu, která je letitou koordinátorkou přeprav jarní a podzimní Sbírky potravin.

V současnosti probíhá v zasažených oblastech úklid a vyhodnocování škod. Dosavadní odhad pojištěných škod z povodní činí 19,3 miliardy korun, přičemž se jedná hlavně o vytopené domácnosti. Podle informací pojišťoven jde pravděpodobně o druhou největší katastrofu od rozsáhlých povodní z roku 2002.

Týden pomoci v číslech (Česká federace potravinových bank):

  • na Moravu a do jižních Čech odesláno více než 1 500 palet potravinové pomoci
  • 17 plných kamionů pomoci poslaly obchodní řetězce a další potravinářské firmy
  • shromáždili jsme dary v hodnotě 60 mil. Kč
  • za finanční dary nakupujeme potraviny podle potřeb, které mapují humanitární týmy v terénu, například paštiky nebo také bezlepkové potraviny.

Raben Logistics Czech nabízí komplexní logistické služby na míru

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.