logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak vybrat kamerový systém na míru?


Zdroj foto: ronstik / Shutterstock.com

Potřebujete monitorovat objekt či prostor a ubezpečit se, že v něm nedochází k porušování pravidel či není vystaven zlodějům a vandalům? Kamerové systémy jsou tím, co hledáte.

Reklama

Protože je ale jejich nabídka široká, přijde vám vhod několik doporučení, podle kterých je vybrat. Na co myslet před tím, než si kamerový systém koupíte?

Jaký typ kamery potřebujete?

Při výběru kamerového systému se zaměřte na to, jaký typ kamery vlastně potřebujete. Kamerové systémy mohou snímat různé zorné úhly, lišit se rozlišením a tím pádem vám poskytovat kvalitní či méně kvalitní obraz. Při výběru kamery se zaměřte také na typ objektivu – v nabídce jsou objektivy pevné a proměnné. Právě typ objektivu určuje, jak přesný a ostrý bude výsledný obraz.

Jak detailní analýzu si přejete?

V závislosti na tom, jaký typ objektu chcete natáčet, promyslete také nutnou analýzu obrazu. Každý střežený objekt má na kamerový systém jiné požadavky.

Některé kamery jsou vybaveny praktickými funkcemi, například:

  • detekcí pohybu,
  • detekcí tváře,
  • počítáním vozidel či osob,
  • rozpoznáním SPZ,
  • alarmem.

Vyžadujete kvalitní noční obraz?

Je místo či objekt nutné monitorovat zejména v noci? O co nejlepší viditelnost a barevnost obrazu v noci se postará noční přísvit. K jeho fungování se používají infračervené LED diody nebo speciální senzory.

Potřebujete, aby váš kamerový systém splňoval i další vlastnosti? Například, aby byl bezdrátový a dal se propojit s Wi-Fi? Žádný problém. Současná nabídka kamerových systémů je kvalitní, pestrá a ke každému účelu snadno najdete kameru, jež potřebujete. Aby byl výběr co nejsnazší, dopředu si stanovte parametry, které musí splňovat a neslevujte z nich.

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.