logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Správná prevence a nastavení požární bezpečnosti budov může v ČR ušetřit až 4 mld korun ročně na škodách na majetku

Dle statistik Hasičského záchranného sboru ČR vzniklo v roce 2021 v tuzemsku 16 162 požárů s přímou škodou dosahující 4,3 miliardy korun. Z toho téměř 87 % škod se týkalo požárů budov a staveb, tedy v přepočtu cca 3,7 miliard korun na majetkových škodách.

Reklama

Aktuální studie ukazují, že již raná fáze projektování a konstrukce budov má zásadní vliv na průměrnou míru požárů za rok. Doporučení ohledně požární bezpečnosti i návrhy na její vylepšení přináší společnost PlanRadar, přední vývojář evropské platformy pro digitalizaci a zefektivnění procesů ve stavebnictví.

„Aplikace PlanRadar obsahuje kompletní sadu předdefinovaných šablon, které poskytují co nejsnazší a nejpřehlednější nástroj pro prevenci neočekávaných událostí a zajištění maximální bezpečnosti. Facility manageři, se kterými spolupracujeme, v poslední době oceňují i naše vylepšení v podobě QR kódů, které lze rozmístit na různá protipožární zařízení v rámci celého objektu: po jejich naskenování pomocí mobilu či tabletu získají veškerá potřebná data, a to i v režimu offline. Tímto snadno zjistí, kde a kdy je potřeba revize, výměna či případná oprava. Díky tomu předcházejí potenciálním problémům, a navíc mohou tyto záznamy využít i při pravidelných auditech,“ komentuje Adam Vostárek, expert společnosti PlanRadar zaměřující se na digitalizaci procesů u stavebních a realitních projektů.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.