logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Těsnicí větrací tvarovka PROMASTOP®-IM Grille

Potřebujete zajistit odvětrávání prostor požárních úseků a zároveň zachovat požární odolnost požárně dělící konstrukce? Máme pro Vás řešení.

Promat nabízí řešení pro odvětrání prostor požárních úseků se zachováním požární odolnosti požárně dělicí konstrukce až EI 90.

Těsnicí větrací tvarovka PROMASTOP®-IM Grille je tvořena ze zpěňujícího materiálu, který v případě požáru působením teploty cca 190°C vytvoří pěnu, která uzavře otvor v požárně dělicí stěně.

Využití těchto tvarovek je možné například pro odvětrání kabelových prostor, instalačních nebo výtahových šachet, sklepních prostor apod.

Těsnicí větrací tvarovky PROMASTOP®-IM Grille je možné vzájemně pomocí jednoduché spojovací drážky na bocích tvarovky spojit do sestavy až 4 x 2 ks pro požadovanou odolnost EI 90, případně 4 x 4 pro EI 60.

Rozměr tvarovky je 100 x 100 x 80 mm. Účinná odvětrávací plocha PROMASTOP®-IM Grille činí cca 70%, což představuje 70 cm2.

Tvarovky se osazují volně do předem připraveného otvoru, odzkoušeny jsou v příčce tloušťky 125 mm.

Při montáži není nutné použít speciální (požární) krycí mřížku, je postačující využití ozdobné mřížky bez požární odolnosti anebo nemusí být mřížka osazena vůbec.

Velkou výhodou je snadná údržba spočívající pouze v odstraňování prachu pro zachování účinnosti.

Mezi další výhody patří odolnost vůči atmosférickým vlivům jako je UV záření, výkyvy teplot a vlhkosti.

 

Technický a katalogový list Promat č.150.76 k těsnicí větrací tvarovce PROMASTOP®-IM Grille


Promat s.r.o.
logo Promat s.r.o.

Promat se zabývá preventivní protipožární ochranou staveb; působí již řadu let v různých zemích Evropy i světa. Naším cílem je zajistit protipožární ochranu komplexů budov pomocí projektových řešení. Vyvinuli jsme speciální protipožární systémy pro ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.