logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Siemens představil živě systém Video Synopse na konferenci Bezpečná škola 2018

Divize Building Technologies společnosti Siemens ČR představila na konferenci Bezpečná škola 2018 pomocí živé ukázky systém Video Synopse – způsob vyhledávání v kamerových záznamech pomocí sofistikovaných algoritmů.



Systém vychází ze známého faktu, že díky digitalizaci dochází ke sběru velkého množství dat, ale často chybí nástroje k jejich analýze.

Tradiční konference Bezpečná škola 2018, jíž je český Siemens Zlatým partnerem, se konala 24. května v Národní technické knihovně v Praze. Cílem letošního setkání bylo rozšíření znalostí zástupců škol a jejich zřizovatelů, pracovníků státní správy a samosprávy. Zejména pak jejich seznámení s možnostmi financování, normami, příklady dobré praxe, ale i technickými možnostmi a podmínkami pro komplexní zabezpečení školských zařízení s ohledem na maximální možnou ochranu žáků, pedagogů i návštěvníků škol. Konference Bezpečná škola slouží také jako platforma pro sdílení zkušeností jejích účastníků. Jako velmi významné téma se také diskutovalo vzdělávání v oblasti bezpečnosti.

Za divizi Building Technologies vystoupil Radek Zachoval, který se věnoval tématu Video Synopse – systému pro vyhledávání v kamerových záznamech pomocí sofistikovaných algoritmů. Při své prezentaci systém ukázal při reálném použití, kdy došlo k živému připojení do video databáze a následné ukázce, jak s ním lze pracovat.

Současné kamerové systémy zažívají revoluci v oblasti videoanalýz, sofistikovaných detekcí a pokročilých funkcionalit. Základem všeho je velké množství dat, které je ukládáno pro pozdější potřeby.“ říká Radek Zachoval, vedoucí technického oddělení Comfort & Security divize Building Technologies, a dodává „Aby bylo možné opravdu efektivně a sofistikovaně požadované informace v množství uložených dat vyhledávat, je nutné mít k dispozici kvalitní nástroje.

V rámci prezentace Siemens byli účastníci konference seznámeni s možnostmi a způsoby vyhledávání bezpečnostních incidentů a zájmových objektů ve zcela nových souvislostech, které jim otevřeli obzory, jak je v současné době možné posílit bezpečnost školských zařízení a jejich bezprostředního okolí.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.