logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Opravy betonových povrchů již bez starostí

Sanační malta hravě vyřeší uražené hrany schodů

Populární beton se zdá být nesmrtelným materiálem. Negativní externí jevy však často způsobují jeho popraskání nebo odloupnutí. Déšť, mráz, sůl, nestabilní podklad nebo působení člověka. To vše může výrazně porušit stavbu i celkový vzhled betonu. Pokud se nechceme pouštět do jeho drahé a velmi náročné výměny, je třeba přikročit k opravě. Při opravách betonových konstrukcí nám mohou výrazně pomoci tzv. sanační malty, které se vyznačují svou přídržností a houževnatostí.

Reklama

Kolikrát se nám zatajil dech, když jsme při stěhování nábytku urazili kousek betonových schodů nebo zídky? Nesčetněkrát. Představa opravy betonu se tak stávala noční můrou každého z nás.

Rekonstrukce poškozených hran nebo popraskaných povrchů často představují nekonečný kolotoč oprav. Běžná praxe ukazuje, že se ve většině případů využívá běžný, na stavbě vyrobený, beton. Tento nevhodný materiál tak způsobuje, že se po chvíli vracíme opět na začátek problému. U nás v Murexinu přicházíme s řešením v podobě sanační respektive reprofilační malty. Díky jejím vlastnostem se ideálně hodí na opravy konstrukčních a pohledových betonů, od privátních projektů až po dopravní stavby,“ vysvětluje Martin Býček, produkt manažer společnosti Murexin.

Přední výrobce stavební chemie u nás, společnost Murexin, v tomto směru nabízí ucelenou řadu produktů pro sanaci betonu pod hlavičkou REPOL. Najdeme zde vše potřebné – od penetračních nátěrů přes škálu opravných malt až po finální ochranné nátěry.

Betonové schody
Betonové schody
Betonové schody

Sanace pro profesionála i zručného kutila

Sanační malta Murexin
Sanační malta Murexin

Drolení, praskliny, fleky nebo nejednotná barva. Pokud se nám podaří na tyto příznaky včas zareagovat, tak můžeme výrazně prodloužit životnost betonového povrchu. Pro opravy menšího rozsahu se doporučuje využít univerzální opravnou maltu. Tato jemná betonová směs je doplněna výztužnými vlákny, které jí propůjčují neobyčejnou pevnost a houževnatost. Díky těmto přísadám je směs velmi lepivá a drží na podkladu bez nutnosti penetrace.

Opravy pomocí reprofilační malty s vlákny jsou velmi snadno proveditelné a zvládne je jak zkušený zedník, tak i každý domácí kutil. Opravovaná místa stačí pouze zbavit nesoudržných částí, vysavačem očistit od prachu a důkladně navlhčit. Samotná hmota se nanáší ve vrstvě silné do 3 centimetrů. V případě hlubších děr je možné reprofilační maltu vrstvit dle potřeby. U složitějších oprav nabízíme stavebnětechnický průzkum a individuálně navrhujeme optimální technologický postup celé opravy,“ doplňuje Martin Býček, produkt manažer společnosti Murexin.

Sanační malta je vhodná do exteriéru i interiéru, kde jí můžeme aplikovat na poškozené balkónové desky i uražené rohy a hrany betonových dílců. Pro hladkou povrchovou úpravu lze zvolit jemné betonové stěrky Repol a ochranné nátěry.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.