logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Trendy bazén, aneb bazén trochu jinak

Méně vody, více relaxu a celoroční kompozice v zahradě - to je zajímavý trend, který konkuruje tradičním bazénům a zařazuje se vedle jezírek k udržitelnějším formám letního osvěžení.

Reklama

Méně vody, více relaxu a celoroční vzhled v zahradě

V poslední době je zajímavým trendem jiné pojetí bazénů, než v ČR obvykle vídáme. Jde o méně vody a více zábavy, příp. relaxu a zároveň také o celoroční vzhled v zahradě. Má tento trend potenciál prosadit se i u nás?

Svůj názor k trendu připojila pro TZB-info Ing. Iva Bastlová, DiS., interiérová designérka, která se zaměřuje na soukromé i veřejné interiéry s důrazem na individuální přístup a dotažení projektu k realizaci:
"Bazény s menší spotřebou vody a lepším zakomponováním do exteriéru mají dle mého názoru velkou budoucnost. Čistá voda bude v budoucnu stále cennější. Přihlížení na ekologickou stránku věci bude mít větší a větší důraz, stejně jako zacházení s odpadem - recyklace a upcyklace, jako je to např. u využití starých kontejnerů. Návrat k přírodě a vzhled "ála příroda" je stále více poptáván, a to hlavně s důrazem na kvalitu u movitější klientely."

Ilustrační obrázek, design bazén v zahradě, zdroj: http://freshouse.de
Ilustrační obrázek, design bazén v zahradě, zdroj: http://freshouse.de

Ilustrační obrázek, design bazén v zahradě, zdroj: http://freshouse.de




Ilustrační obrázek, foto redakce

V podobném duchu, ale více hravě lze bazén udělat z nabídky modulární výstavby

Ing. Martin Hart, Marketing Director KOMA nám k videu řekl:
„Zde vidím smysluplné využití konstrukce námořního kontejneru. Námořní / přepravní kontejnery/ jsou masivní z důvodu přeprav deseti tunových nákladů, a tak zatížení vodním sloupcem není problém. Využití námořních kontejnerů pro bytové účely už není tak vhodné z mnoha důvodu jako například světlé výšky, nutnosti zateplení, omezených rozměrů atd. Jako ekonomičtější řešení modulů pro bydlení je výhodnější uvažovat o nové výrobě speciálně připravených modulů, kde již v návrhu je počítáno s vyhověním všech požadovaných norem a nároků na design."

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.