logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Tipy na stánky - Aqua-therm Praha 2011 (I)

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošního veletrhu Aqua-therm. Může směřovat jak kroky návštěvníků, tak může být alespoň stručnou informací o novinkách pro ty, kteří se na veletrh nedostanou.

Reklama

Na veletrh Vás zvou:

Multi-VAC a 2VV - komplexní řešení rezidenčního větrání a nejen to…
Atmos - Ekologické zplynovací kotle
IVAR - novinky na veletrhu Aqua-therm
Hotjet - všechny modelové řady tepelných čerpadel a novinky v nabídce
THERMONA představí novinky ve výrobním sortimentu pro rok 2012
Cihelné komíny HELUZ pro všechny druhy paliv a typy spotřebičů
Domat Control System. Inovace, monitorovací a řídicí systémy i řešení pro komunikaci a sběr dat přes Internet
Dražice představí novinku - hybridní ohřívač vody pro kombinaci s fotovoltaickými panely

Další novinky z oboru:

Thermwet představuje novou rekuperační jednotku
living by Danfoss - bezdrátový řídící a regulační systém
Baxi - plynové kotle a solární systémy



Multi-VAC a 2VV - komplexní řešení rezidenčního větrání a nejen to…
Multi-VAC spol. s r.o.
Hala č.3 , stánek 332

Společnost Multi-VAC, prodejce výrobků pro vzduchotechniku, bude na letošním ročníku veletrhu poprvé vystavovat spolu se společností 2VV, výrobcem vzduchotechniky, kterou výhradně zastupuje na českém i slovenském trhu.

Společnost 2VV je firma s více jak 15-ti letou tradicí. Je ryze českým výrobcem rekuperačních jednotek, vzduchových clon, větracích a vytápěcích jednotek evropského formátu.

Multi-VAC spol. s.r.o. je společnost zabývající se prodejem vzduchotechniky se širokým sortimentem v oblasti úpravy vnitřního klimatu, se zaměřením na velkoobchodní činnost. Nabízející jednotlivé komponenty i ucelená řešení.

Na našem stánku budete mít možnost shlédnout nejen produktové novinky od obou společností, ale i nabídku komplexních řešení pro domácnosti.

Součástí naší expozice bude i prezentace systému VENUS - rekuperace pro každého, která se bude konat každý den v 11 a 16 hod. přímo na našem stánku, kde je pro Vás připraven tým odborníků a zástupců nejen společnosti Multi-VAC, ale i 2VV. Samozřejmostí je možnost vyzkoušení funkčnosti na našich exponátech.

Dále jsme si pro Vás připravili odbornou přednášku na téma „Komplexní řešení rezidenčního větrání pro vaše bydlení“, která se uskuteční 23.11.2011 od 14:00 do 15:00 v konferenčním sále č.2.

Pokud náš stánek navštívíte, budete zařazeni do slosování o velmi atraktivní ceny.

Těšíme se na osobní setkání s Vámi.
Váš tým Multi-VAC a 2VV.



ATMOS ekologické zplynovací kotle
ATMOS Jaroslav Cankař a syn

Rok se sešel s rokem, a je tu zase nejdůležitější veletrh v oboru v České republice a to veletrh Aqua-therm. Naše firma samozřejmě nemůže zůstat stranou, a proto jsme pro rok 2012 připravili několik novinek pro evropský trh, které na tomto veletrhu představíme.

První novinkou jsou zplynovací kotle na černé uhlí AC35S ( 35kW ) a AC45S ( 45kW ), které tak doplňují již vyráběný typ v řadě AC25S. Tyto kotle mají speciální zplynovací rošt z chromové litiny, který umožňuje zplynovat černé uhlí s účinností více jak 85% a zároveň dokáže spalovat bez jakýchkoliv problémů i hnědé uhlí a dřevo. Kotle dosahují daleko lepší úrovně spalování, než je dnes stanoveno v třídě 3 dle ČSN EN 303 - 5 .

Druhou novinkou je zahájení výroby limitované série zplynovacích kotlů DC25S, DC32S a DC25GS vybavených již v základu elektronickou regulací ATMOS ACD01. V tomto případě regulace ACD01 řídí jak provoz kotle, tak provoz až dvou topných okruhů, ohřev TV a solárního ohřevu.

Třetí novinkou je oficiální představení automatického kotle na pelety D25P o výkonu 24 kW. Jedná se o kotel s účinností přes 90 % spalující kvalitní dřevěné pelety v hořáku ATMOS A25. Vysoká účinnost, kvalitní spalování a vynikající cena (kotel + hořák + 1,5m dopravník + zásobník na pelety na týden - 500l za cenu 58 500,- Kč bez DPH ), činí z kotle jedničku na trhu ve své třídě.

Čtvrtou novinkou je nové provedení hořáků na pelety ATMOS A25 a A45 model 2012, které umožní řídit provoz kotle na pelety pomocí 4 čidel ( 2x akumulační nádrž, 2 x alternativní čidlo ) a dvou rezervních výstupů (ovládání ventilátoru, čerpadel, GSM modulů atd.).

Co dodat, přijďte se podívat a samozřejmě jako každý rok ochutnat Svijanské pivo.



NOVINKY IVAR na veletrhu Aqua-therm
IVAR CS, spol. s r. o.
Hala č.3, stánek 331A

Srdečně zveme naše zákazníky na 18. ročník veletrhu AQUA-THERM 2011, konaný v PVA Letňany ve dnech 22. - 26. 11. 2011. Přijďte navštívit náš stánek č. 331A v hale 3.

Naše společnost IVAR CS, spol. s r. o. příštím rokem oslaví již 20leté výročí svého působení na trhu. Své výrobky z oblasti VODY, TOPENÍ, PLYNU, SOLÁRNÍCH SYSTÉMŮ, TEPELNÝCH ČERPADEL a FILTRACE, tak již nemusíme většině z Vás blíže představovat. Přesto stále máme co nabídnout a i v letošním roce jsme připravili pro naše zákazníky několik novinek.

První novinkou, která by mohla zajímat především naše přímé zákazníky je dostavba nové skladové budovy v areálu Podhořany. Díky nové hale budeme moct rozšířit sortiment výrobků, které jsou standardně skladem, a díky tomu pružně reagovat na poptávky trhu.

Jak jistě víte, naše společnost se zaměřuje především na dodávku ucelených systémů, a abychom doplnili naši nabídku pro rozvody vody, topení a podlahového topení IVARTRIO a rozvody domovního plynu ALPEX-GAS, zařadili jsme v letošním roce do sortimentu také systém potrubí a lisovacích fitinků z uhlíkové oceli IVAR.C-STEEL a z nerezové oceli IVAR.INOX. Tyto kvalitní a pevné materiály doplňují nabídku stávajících systémů, tak abychom mohli uspokojit požadavky i náročnějších aplikací.

Prostor a čas na veletrhu bychom však rádi věnovali především setkání s našimi zákazníky a spolupracujícími montážními a projekčními firmami, ale samozřejmě i s dalšími zájemci o náš sortiment. Těšíme se na Vás ve stánku č. 331A, hala 3.




Modelové řady tepelných čerpadel HOTJET a novinky v nabídce
HOTJET CZ, s r. o.
Hala č.2, stánek 205

Největší český výrobce tepelných čerpadel HOTJET CZ s.r.o. bude na výstavě prezentovat zástupce všech modelových řad tepelných čerpadel:

  • tepelná čerpadla vzduch-voda
    • Hotjet ONE v ceně od 84 800 Kč. Kvalitní český výrobek je tak levnější, než kdejaký asijský šmejd.
    • Hotjet ASK. Celonerezové tepelné čerpadlo, které vydrží celou věčnost.
    • Hotjet i. Kompaktní jednotka pro vnitřní instalaci, kdy se venku nic neinstaluje a co je doma, to se počítá.
  • tepelná čerpadla země-voda a voda-voda řady Hotjet W

Pro závěr roku 2011 jsme si připravili také několik novinek

1. Tepelná čerpadla s EVI technologií pro rekonstrukce topných systémů!

HOTJET rozšířil nabídku tepelných čerpadel vybavených kompresory se vstřikováním chladiva. Tato moderní technologie s použitím speciálního kompresoru a ekonomizéru přináší tyto výhody:

  • zvýší se výkon o 15 %
  • maximální výstupní teploty vody jsou:
    • 65°C do teploty vzduchu –5 °C
    • 60°C do teploty vzduchu –15 °C
  • zajištěný provoz do minimálně –20 °C (běžně -25°C)

2. Provedení s přímou kondenzací

Většinu modelů tepelných čerpadel lze objednat bez integrovaného deskového výměníku chladivo-voda a místo něj se použije akumulační nádrž, kde je vestavěný dostatečně velký měděný trubkový výměník. Chladivo kondenzuje ve výměníku v nádrži a odpadá tak hydraulický okruh mezi kondezátorem tepelného čerpadla a akumulační nádrži. Zajímavé určitě je, že v horní části nádrže docílíte teploty kolem 70 °C pro ohřev TV a to se standardním tepelným čerpadlem.

3. Hotjet 100W

HOTJET 100 W je tepelné čerpadlo systému voda-voda nebo země-voda při W10/W35 s výkonem 110 kW a pro B0/W10 s výkonem 80 kW. Tepelné čerpadlo lze použít jak pro vytápění, tak pro technologické chlazení se současným ohřevem. Do kaskády lze zapojit až 16 tepelných čerpadel a výkon tak znásobit.

Najdete nás v hale č. 2, stánek 205. Těšíme se na Vás.



THERMONA představí novinky ve výrobním sortimentu pro rok 2012
THERMONA, spol. s r.o.
Hala č.3, stánek 335

Společnost Thermona zve všechny uživatele plynových kotlů a elektrokotlů, odbornou i laickou veřejnost na 18. ročník odborného veletrhu vytápění a dalších oborů TZB Aqua-therm, který se koná ve dnech 22.-26. listopadu 2011 na výstavišti PVA-EXPO Praha-Letňany.

Naše společnost představí novinky ve výrobním sortimentu pro rok 2012 - inovaci kotlů Therm DUO a TRIO, konvenčních kotlů řady Therm PRO 14, novinky v kondenzační technice - kaskádovou kotelnu a kondenzační kotel s nízkým výkonem.


Elektrokotel Therm EL 5 s
dotykovým displejem

Plynový kotel s vestavěným zásobníkem

Plynový kotel Therm

Rádi zdarma poradíme i uživatelům stávajících plynových kotlů a elektrokotlů, jak si snížit účet za zemní plyn a elektřinu, na základě předloženého vyúčtování dodavatele energií.

Všechny srdečně zveme do naší expozice v hale 3, č. stánku 335.



Cihelné komíny HELUZ pro všechny druhy paliv a typy spotřebičů
HELUZ cihlářský průmysl, v.o.s.
Hala č.3, stánek 361

Společnost HELUZ cihlářský průmysl, v.o.s., výrobce cihelného systému pro hrubou stavbu, bude na letošním mezinárodním veletrhu Aqua-therm Praha prezentovat výrobkovou řadu systémových komínů. Cihelné komíny HELUZ jsou určené pro všechny druhy paliv a typy spotřebičů, výstavbu komínu řeší komplexně a díky použití broušených cihelných tvarovek komínového pláště zajišťují rychlé, přesné a jednoduché zdění.

Výrobce představí tři letošní novinky v sortimentu komínů, systémy METAL a IZOSTAT a také komín MINI s novými cihelnými tvarovkami, které umožňují zabudování komínu do vnitřních zdí a příček šířky 240 a 300 mm. Těleso komínu nevystupuje ze stěny, což značně rozšiřuje možnosti využití vnitřních prostor domu. Samotné cihelné tvarovky zabudované do příček se přitom dají použít také pro rozvody vzduchotechniky a technických zařízení, nebo jako odvětrávací komín. Komínový systém MINI je nabízen ve variantě IZOSTAT, METAL a PLAST.

Systém HELUZ METAL s nerezovou vložkou je vhodný pro všechny druhy paliv a všechny typy spotřebičů a použitelný pro atmosférický, přetlakový a i vysokopřetlakový provoz. Je připraven pro provoz o teplotách až 600°C a pro přetlak až 5 000 Pa. Systém HELUZ IZOSTAT s izostatickými vložkami nové generace je vhodný pro všechny druhy paliv a pro všechny typy spotřebičů s přirozeným i nuceným odvodem spalin a je použitelný i pro společné komíny od plynových kotlů pro podtlakový i přetlakový provoz. Svou konstrukcí zároveň umožňuje odvod spalin i přívod vzduchu ke spotřebiči jedním komínovým tělesem.

Na stánku společnosti HELUZ bude k vidění také letošní novinka v sortimentu cihel, broušený blok HELUZ Family 50 2in1 s integrovanou tepelnou izolací, který dosahuje součinitele prostupu tepla U = 0,11 W/m2K a splňuje požadavky na obvodové konstrukce staveb s velmi nízkou potřebou tepla na vytápění.

Stánek společnosti HELUZ najdete v hale 3 pod číslem 361.



Domat představí monitorovací a řídicí systémy i řešení pro komunikaci a sběr dat přes Internet
Domat Control System s.r.o.
Hala č.2 , stánek 209

Domat Control System vystavuje letos mimo jiné monitorovací a řídicí systém pro fotovoltaické elektrárny. V souvislosti s novými pravidly pro provozování distribučních soustav nastane pro řadu provozovatelů FVE povinnost vybavit své elektrárny zařízením pro řízení činého a jalového výkonu. Díky několikaletým zkušenostem a desítkám tuzemských i zahraničních realizovaných projektů můžeme nabídnout pro tento požadavek cenově přijatelné řešení.

Monitorovací a řídicí systém je možné doplnit i do elektráren, které zatím žádný monitoring nemají. Díky schopnosti komunikace s prakticky všemi značkami střídačů na českém trhu systém dokáže integrovat data i z různých typů střídačů do jednoho komunikačního rozhraní, což je výhodné pro instalace, kde se vyskytuje více typů střídačů vedle sebe. Data jsou dostupná přímo v programu, přes webové rozhraní nebo čtením z databáze pro využití v cizích systémech. Systém dokáže zaznamenávat a řídit i další veličiny podle potřeby, sledovat stavy VN a NN prvků a během několika vteřin přenášet informace o poruchách technikům.


Webové rozhraní s přehledem základních dat FVE

Z oblasti produktové jsou novinkami v sortimentu další varianty pokojových komunikativních ovladačů a regulátorů:

  • UI091, UI092, UI093, UI094 - pokojové ovladače s čidly teploty, vlhkosti a CO2 s funkcí prahového spínače (termo-, hygro- a CO2statu)
  • UB100, UB200 - regulátory topení a chlazení s komunikací BACnet MS/TP
  • UC300 - regulátor podlahového topení, nyní i s dvoustavovým výstupem
  • UC120, UC220 - regulátory s analogovým výstupem 0..10 V pro řízení VAV prvků i radiátorových ventilů

Pokojové regulátory a ovladače - více než 80 variant

Dále představíme technicky pokročilá řešení pro komunikaci a sběr dat přes Internet: konektor pro databázi SQL s kompresním algoritmem pro data ze systémů VVK, který sníží objem ukládaných dat až o 90 %, komunikační hub a proxy server pro bezpečné připojování zařízení ve vnitřních sítích zákazníků, OPC server pro desítky komunikačních protokolů za velmi přijatelnou cenu a další softwarové komponenty - součásti otevřeného řídicího systému Domat Control System.

Najdete nás v hale 2, stánek 209. Těšíme se na Vaši návštěvu!





Dražice představí novinku - hybridní ohřívač vody pro kombinaci s fotovoltaickými panely
DRUŽSTEVNÍ ZÁVODY DRAŽICE - strojírna, s. r. o.
Hala č.3 , stánek 326

Zveme vás na veletrh AQUA-THERM, na které vám představíme novinku v ohřevu vody - hybridní ohřívače vody pro kombinaci s fotovoltaickými panely.

Vystaveny budou i další výrobky společností DZD a NIBE.



ThermWet s.r.o.
ThermWet s.r.o.

Rekuperační jednotka Helix Vent-box


Rekuperační jednotka Helix Vent-box obsahuje nejen unikátní protiproudý trubkový výměník, který v zimě není potřeba opatřovat před zamrznutím, ale i vysoce úsporné EC ventilátory (Ziehl-Abeg). Inteligentní řízení C.A.T. (ThermWet) umožňuje rekuperační systém řídit jak manuálně, tak pomocí čidel (např.: CO2, H2O, pohyb, teplota, tlak).

Samozřejmostí je intenzivní odtah a by-pass.
Systém na klíč do RD cca 75.-95.000,-Kč, návrh technického řešení ZDARMA

Větrejte úsporně s novou rekuperační jednotkou Helix Vent-box!




Teplo Vašeho domova od firmy Danfoss
DANFOSS s.r.o.

  • Nabízíme komplexní řešení systému vytápění
  • Navrhneme Vám řešení přímo na míru
  • Nabízíme Vám kvalitní a spolehlivé výrobky díky naší dlouholeté zkušenosti
  • Elektrické podlahové vytápění
  • Termostatické hlavice, ventily a šroubení
  • Novinka systém living by Danfoss

living by Danfoss je vynikající bezdrátový řídící a regulační systém pro rodinné domy a rezidenční budovy. Z jednoho místa může uživatel bezdrátově řídit žádanou teplotu v jednotlivých místnostech prostřednictvím bezdrátových termostatických hlavic-TRV, může regulovat i smyčky vodního i elektrického podlahového vytápění a také časově spínat a vypínat i jiné el. spotřebiče.

Danfoss Link CC může bezdrátově regulovat až 50 jednotek, z toho může být až 30 hlavic living connect. Danfoss Link CC je otevřený systém a je průběžně zdokonalován a doplňován o další prvky. Bezdrátový systém je konstruován s dosahem 30m, s použitím přenašečů signálu až 120 m. Napájení řídící jednotky 230V, napájení termostatických hlavic 2ks AA-alkalických tužkových baterií. Při výměně starších TRV za Danfoss Link+ living connect lze uspořit až 23% nákladů na energii.



Baxi Heating (Czech republic) s.r.o.
Baxi Heating (Czech republic) s.r.o.

Firma Baxi Heating (Czech republic) s.r.o. působí na českém trhu od roku 2002. Pro náročný tuzemský trh naše společnost nabízí široký sortiment plynových kotlů, a to jak klasické kotle v provedení závěsném nebo stacionárním, tak i moderní úsporné kotle, tzv. kondenzační. Oproti standardním kotlům je úspora paliva až 35%. Tyto kotle tedy představují nejen ekonomický, ale také ekologický přínos. Vysoká účinnost je dosažena zejména kondenzací vodních par ze spalin. Tím je využita i ta část energie, která u klasických kotlů uniká ve formě spalin do ovzduší.

Regulace Siemens, která je u těchto kotlů použita, pak umožňuje řešit i nejnáročnější varianty různých topných systémů. V současné době je u těchto zařízení kladen velký důraz na disproporci mezi tepelnou ztrátou objektu a požadavkem na výrobu TUV. Tato situace je způsobena masivním zateplováním objektů a je markantní zejména u dřevostaveb.

V naší nabídce jsou zastoupeny kotle od 12 kW do 320 kW. Výroba TUV je zajišťována průtokově přes deskový nerezový výměník nebo v integrovaném nerezovém zásobníku sobjemem 60 litrů. Náročnější požadavky na TUV jsme schopni řešit pomocí sestav kotel + stacionární bojler o objemu 100 až 160 litrů.

V sortimentu naleznete také širokou nabídku solárních systémů. Dodáváme kompletní sestavy, jsme schopni nabídnout řešení pro jakýkoliv typ instalace.

Důležitým bodem pro konečného uživatele je také dostupný servis. Máme pokryty všechny regiony po celé České republice, vzdálenost k zákazníkovi nepřekračuje 30 km. Servis je pro nás klíčovou záležitostí, snažíme se tedy o neustálé udržování vysoké kvality poskytovaných služeb.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.