logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Aquatherm Nitra - ještě dnes a zítra. A návštěva stojí za to

211 vystavovatelů ze 7 zemí - čísla jasná již při otevření veletrhu. Počet návštěvníků za první den však překvapil vystavovatele i pořadatele. A druhý den byly uličky opět plné. Skvělý mezisoučet. Pro novinky si můžete přijít i vy.

Reklama


Vzduchotechnika je tradiční nomenklaturou veletrhu Aquatherm

Není lepší oslava 20. ročníku veletrhu než rekordní účast hned první den

Ani účet v poločase nelze dělat bez hostinského. Zeptali jsme se tedy Mgr. Michala Drážďanského, jednatele pořadatelské agentury MDL EXPO, na dojmy z prvních dvou dnů:
"Letošní Aquatherm v Nitře nám dělá zatím opravdu radost. Vstupné je zdarma na základě registrace a hned první den zde bylo o 30 % více návštěvníků než první den před dvěma lety. A co více, byl to vůbec nejvíce navštěvovaný první den v historii.
Včerejší TECHFORUM 2019 se točilo kolem digializace, 3D modelování, chlazení a klimatizace. A rozhodně také příspělo k úspěchu prvního dne. Dnes proběhl skvělý Deň primátorov a starostov. Téma vodního a odpadového hospodářství zaujalo a věřím, že nejen přednášky, ale i bohatá diskuse pomohla zastupitelům v orientaci v nových požadavcích a jejich plnění. Myslím, že dvouletý cyklus veletrhu prospěl a jsem zvědavý na reakce vystavovatelů po veletrhu,"
uzavírá Drážďanský.

Nitra, Aquatherm 2019
Nitra, Aquatherm 2019
GAS GANG - příběh nejen u vstupu
GAS GANG - příběh nejen u vstupu

Díky registraci minimální čekání na vstup

Veletrh má být místem novinek, vizí a zábavy

"Udělali jsme maximum pro propagaci, veletrh byl v tisku, v on-linu, na sociálních sítích, v televizi, na bilboardech. Veletrh nebylo možné přehlédnout. Svou úlohu sehrály i veletržní noviny Aquatherm Times. Vyšly v nákladu 25 tisíc kusů a v poštovních schránkách byly osobní pozvánkou, která zábavnou formou připomněla veletrh, témata i vystavovatele.
Nicméně stále upozorňujeme vystavovatele, že je třeba i jejich osobní nasazení a pozvání obchodních partnerů,"
říká Jitka Bakalíková z realizačního týmu MDL EXPO a připomíná, že elekronické registrační karty návštěvníka umožňují další práci s kontakty.

Její slova potvrzuje například Michal Fryš, obchodní ředitel GEROTOP GROUP, který řekl: "Zatím jsme s návštěvností moc spokojeni. První den jsme pozvali naše obchodní partnery, montážníky i projektanty. A ti dorazili v hojném počtu. Mohli jsme jim tak ukázat novinky, vyslechnout jejich reakce a představit nové vedení na Slovensku."


Hlavní "stan" GAS GANG, stánek Brilon

I Zdeněk Fučík, jednatel firmy Brilon, které se na Slovensku daří, potvrdil, že nepodcenili přípravu a na výsledku prvních dvou dnů je to vidět. Plný stánek a nespočet rozhovorů k plynovým kotlům pro byty, rodinné a bytové domy a komerční objekty, k odkouření, tepelným čerpadlům a zásobníkům na teplou vodu AUSTRIA EMAIL. Kromě toho bylo na výstavišti vidět plno "členů" jejich týmu GAS GANG ve stylových kloboucích. Každý se totiž může stát součástí příběhu, který vítá návštěvníky na obrazovkách hned u vstupu u pokladen a popisuje temný svět nástrah a problémů s výměnou kotle. Ano, řešení a záchrana existuje. Možná právě vás zachrání topenář, který teď stojí v klobouku, černé košili a saku s červenou kravatou před objektivem fotoaparátu u stánku Brilon. Ano, veletrh je o setkávání a tak i nadsázka je dobrou reklamou. Jak napsal v úvodníku Aquatherm Times Michal Drážďanský: "veletrh má být místem novinek, vizí a zábavy."

"Letošní novinky reagují na trh a rozšiřují nabídku nářadí v akumulátorové verzi. Ostatně i na letošním ISH ve Frankfurtu bude Aku platforma hlavním tématem expozice," představuje novinky Ing. Mojmír Böhm, jednatel firmy REMS. V katalogu je tak například nová akumulátorová univerzální pila pro řezání volně z ruky a další nářadí, kde nové akumulátory zvládnou delší dobu provozu, mají nízkou hmotnost a krátší dobu nabíjení a jsou univerzální pro jednotlivá nářadí.

"Na Slovensku se ročně prodá cca 35 tisíc plynových kotlů, největší díl pod značkou Protherm," říká ve veletržních novinách Peter Wolf, představitel VAILLANT GROUP Slovensko a podrobně popisuje historii výroby kotlů Protherm ve Skalici i začlenění značky do skupiny Vaillant v r. 2004. "Novinkou právě pro 20. ročník veletrhu je tepelné čerpadlo vzduch-voda značky Protherm. Protherm se tak zařadí mezi několik prestižních firem v oboru, které svými produkty pokrývají trh elektrických a plynových kotlů a nyní i tepelných čerpadel," říká Peter Wolf. Stánek na výstavě je nejen místem pro stálice sortimentu a novinky, ale i prezantací červeno-zeleného spojenectví značek Protherm a Vaillant a také připomínkou, že Vaillant Group je na Slovensku významným zaměstnavatelem.

Pakliže má být veletrh i o zábavě, doporučujeme se zastavit u společnosti Atrea a zažít virtuální realitu. Ti konzervativnější se mohou procházet budovou a servisovat VZT jednotku. "Přímo na našem stánku můžete navštívit objekt se systémem centrálního větrání a pracovat na střešní jednotce DUPLEX MultiEco-N," řekl Tomáš Kott, vedoucí obchodu, který nám servisní zásah také sám ukázal. Nicméně virtuální realita je připravena i pro ty více hravé, kteří si mohou vyzkoušet volný pád z lávky umístěné na střeše objektu a i něco dalšího. Virtuální realita plní očekávání a je dobrým lákadlem.

Na letošním Aquathermu v Nitře se potkaly vystavovatelé z celého portfolia TZB. A tak se také píše příběh "Davida a Goliáše". To když porovnáte některé exponáty z oboru MaR a pak vás nohy zanesou ke stánku Weishaupt. Již tradiční vystavovatel Aquatermu nabízí hořákové systémy všech druhů a výkonů. Ten největší je pro představu objemově větší než polovina návěsu kamionu s plamenem dosahujícím délky 8 m a 2 metrovým průměrem a je určen pro kotel velikosti menšího rodinného domu. Jakkoliv 30 % produkce dnes tvoří jiná tepelná technika než hořáky, např. plynové kotle, zásobníky teplé vody nebo solární kolektory, z expozice není pochyb o tom, že Weishaupt je lídrem v produkci plynových a olejových hořáků v rozsahu od 5 - 34 000 kW. A k zakončení dnešního článku se hodí slova Radka Pospíšila, jednatele společnosti: "Trúfam si tvrdiť, že sme dnes veľmi úspešná firma, ktorá stavia na vývoji a výskume našej centrály a vďaka Aquathermu môžeme tieto informácie posunúť našim zákazníkom."


Aquatherm Nitra 2019 a ty další



FOTOGALERIE Z VELETRHU




























 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.