logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Česká tradice a inovace v oblasti řízení osvětlení a instalační elektroniky, přední dodavatel elektrokomponent

ENIKA.cz nabízí široké spektrum produktů a služeb, které pokrývají potřeby jak průmyslových, tak i komerčních klientů. Mezi hlavní oblasti působnosti firmy patří systémová řešení (řízení osvětlení a stínění), monitoring spotřeby energií, elektrokomponenty, svítidla. Velký důraz je kladen na zákaznický servis a technickou podporu.

Historie a vývoj společnosti


Firma ENIKA.cz je již několik desetiletí pevnou součástí českého trhu s bezdrátovými technologiemi. Společnost byla založena v roce 1990, kdy začala svou cestu jako malý rodinný podnik. Od té doby se postupně vyvinula v jednoho z předních dodavatelů v oblasti systémových řešení, svítidel a elektrokomponent.

Od samotného začátku byla vize firmy orientována na kvalitu a inovace. V 90. letech se zaměřovala především na distribuci elektrotechnických komponentů. Postupem času, s rostoucí poptávkou po automatizačních systémech a sofistikovanějších řešeních, začala firma rozšiřovat svůj sortiment a věnovat se vlastnímu vývoji a výrobě. Dnes je známá nejen jako dodavatel, ale i jako výrobce inovativních řešení pro automatizaci a řízení budov.

Oblasti působnosti

ENIKA.cz nabízí široké spektrum produktů a služeb, které pokrývají potřeby jak průmyslových, tak i komerčních klientů. Mezi hlavní oblasti působnosti firmy patří:

  1. Systémová řešení
    Tým odborníků se specializuje na vývoj a výrobu bezdrátových řešení pro řízení osvětlení a stínění pro komerční a průmyslové objekty pod značkou Poseidon®. Tento inovativní systém umožňuje efektivní správu a optimalizaci osvětlení v rámci budov, čímž zajišťuje maximální energetickou úsporu, bezpečnost a pohodlí uživatelů. Kromě toho vyvíjí a vyrábí také Poseidon City, který je určen pro řízení venkovního osvětlení. Tento systém poskytuje pokročilé funkce, jako je dálkové ovládání, detekce pohybu, monitorování stavu osvětlení včetně zasílání reportů, automatizované přizpůsobení intenzity světla podle denní doby, východu nebo západu slunce. Díky těmto řešením nabízí komplexní a moderní přístup k řízení osvětlení jak uvnitř budov, tak ve veřejných prostorách. V této oblasti firma spolupracuje s architekty a developery, aby mohla nabídnout co nejefektivnější řešení na míru.








  2. Monitoring spotřeby energií
    ENIKA.cz je oficiálním distributorem produktů společnosti Carlo Gavazzi, které umožňují poskytovat komplexní řešení pro monitoring a měření energií v budovách. Díky systému Navisys, který využívá pokročilé technologie této renomované značky, zákazníkům nabízí přesné sledování spotřeby elektrické energie, vody, plynu, stlačeného vzduchu či tepla v reálném čase. Systém je navržen tak, aby usnadnil optimalizaci energetických nákladů, identifikaci případných úspor a podporu efektivního hospodaření s energiemi. Navisys je ideálním řešením pro komerční i průmyslové budovy, které chtějí zlepšit své energetické hospodaření a přispět ke snížení ekologické zátěže.

  3. Elektrokomponenty
    Mezi další zaměření společnosti patří distribuce elektrokomponent. V nabídce širokého produktového portfolia pro výrobce elektro zařízení jsou komponenty, jako jsou spínací, jistící, připojovací a konstrukční prvky, které jsou klíčové pro efektivní provoz a bezpečnost. Dále komponenty určené pro automatizaci výroby, měření a regulaci.





  4. Svítidla
    ENIKA.cz je hrdým dodavatelem svítidel od předních evropských výrobců, kteří jsou známí svou kvalitou, inovacemi a designem. Zákazníkům nabízí širokou škálu osvětlení pro průmyslové, komerční i sportovní prostory. Díky spolupráci s renomovanými značkami dokáží zajistit špičkové produkty, které nejen splňují technické a estetické požadavky, ale také přinášejí úsporu energie a dlouhou životnost. Svým zákazníkům tak poskytují komplexní služby od poradenství a návrhu osvětlení až po samotné dodání a případnou instalaci.

Závazek ke kvalitě a inovacím

Díky investicím do vlastního výzkumu a vývoje firma neustále rozšiřuje své portfolio o nové produkty a řešení. Kvalita, spolehlivost a dlouhá životnost produktů jsou základními pilíři firemní filozofie. Společnost také klade velký důraz na zákaznický servis a technickou podporu, aby zajistila, že klienti budou s jejich produkty vždy maximálně spokojeni.

Závěr

ENIKA.cz je synonymem pro kvalitu a inovace v oblasti automatizace a elektrotechniky. S více než 30 lety zkušeností na trhu se firma etablovala jako důvěryhodný partner pro průmyslové podniky i komerční zákazníky. Její široké spektrum produktů a služeb, zaměření na moderní technologie a dlouhodobý závazek k rozvoji ji řadí mezi špičku českých firem v tomto odvětví.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.