logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Bosch posiluje strategickou spolupráci s odborníkem na palivové články Ceres Power

Vývoj palivových článků i pro rezidenční bydlení posiluje

Reklama

Upraveno podle tiskové zprávy a redakčně doplněno.

Společnost Bosch 22. ledna 2020 oznámila zvýšení svého majetkového podílu v Ceres Power z 3,9 procenta na cca 18 procent. Celková investice společnosti Bosch bude přibližně 90 milionů EUR.

Od podepsání strategické dohody v srpnu 2018 Bosch a Ceres úspěšně spolupracují na vývoji palivových článků pro stacionární aplikace, kde se využívá nejen elektrická energie ale i vznikající teplo. To umožnilo společnosti Bosch zahájit na podzim roku 2019 v Německu počáteční nízkoobjemovou výrobu pilotních palivových článků. Předpokládá se, že zvýšený podíl dále podpoří spolupráci na budoucím rozšiřování potenciálu a hromadné výrobě Ceres SteelCell® pro více aplikací, včetně malých elektráren, které se používají ve městech, továrnách, datových centrech a nabíjecích stanicích pro elektrická vozidla.

Společnost Bosch je pevně přesvědčena, že vysoce účinný palivový článek na bázi pevného oxidu (SOFC) hraje důležitou roli v zabezpečení dodávek a flexibilitě energetických systémů,“ říká Dr. Christian Fischer, člen správní rady společnosti Bosch odpovědný za energetiku a technologický sektor systémů budov. „Bosch společně s naším vývojovým partnerem Ceres Power dosáhl dobrého pokroku ve vývoji komponentů palivových článků pro stacionární energetické aplikace. Díky této rozšířené investici do Ceres Power hodláme dále posílit naši úspěšnou spolupráci s naším vývojovým partnerem Ceres Power.

Ceres Power je předním hráčem ve vývoji technologie SOFC nové generace. Jeho strategií je komercializovat tuto technologii prostřednictvím licencí pro hromadnou výrobu s partnery a používat tuto technologii pro výrobu elektřiny v distribuční síti a distribuovanou energii. Představenstvo Ceres Power věří, že pro akcionáře bude v budoucnu významná hodnota v rozšiřování aplikace technologie Ceres Power a dalším posilování jejích vztahů se společností Bosch.

Do aktuálně posledních aktivit Ceres Power patří například oznámení o dokončení vývoje palivového článku na vodík v roce 2019, vývoj systému palivových článků 4,2 kW pro kombinovanou výrobu tepla a elektřiny zaměřený s využitím plynu ze sítě a i k řešení výpadků elektřiny a další. Ceres Power se rovněž podílí na evropsky největším provozním testu energetických systémů s palivovými články SteelGen 1 kW ve spojení s British Gas v rámci programu ene.field.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.