logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Cech topenářů a instalatérů ČR rozjíždí další ročník olympiády pro žáky odborných škol

XV. ročník Vědomostní olympiády 2019 pořádané Cechem topenářů a instalatérů České republiky opět prověří vědomosti žáků odborných škol v krajských kolech a ve finále.

Cílem XV. ročníku soutěže „Vědomostní olympiády 2019“ je podpořit soutěživost a zvyšování odborných znalostí učňovského dorostu, opakování učiva před závěrečními zkouškami třetích ročníků a také užší spolupráce členských firem.

Letošní XV. ročník Vědomostní olympiády

XV. ročník soutěže „Vědomostní olympiáda“ se koná za odborné garance Bohuslava Hamroziho, prezidenta CTI ČR, Ing. Andrzeje Bartośe, předsedy sekce CTI ČR „Vzdělávání“, doc. Ing. Aleše Rubiny Ph.D., Ing. Jakuba Vrány, Ph.D., zástupců Vysokého učení technické v Brně, Fakulta stavební, Ústav TZB.

Pod záštitou:

  • Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Hospodářské komory ČR, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, Vysoké učení technické v Brně, Fakulta stavební, Ustav TZB.
Generální partneři: KORADO, a.s., Kermi, s.r.o., TZB-info, ESTAV.cz

O soutěži:
  • Soutěž je určena žákům třetích, případně druhých ročníků SOU a SOŠ v oboru instalatér.
  • Soutěžní otázky (studijní materiál) vychází ze znalostí probraného učiva dle osnov které jsou zpracovány ve vydané publikaci CTI ČR pod názvem Souhrn otázek a odpovědí pro instalatéry I. II. a částečně III. ročník SOŠ a SOU a další doplňující odborné otázky z oboru instalatérství a topenářství budou zpracované ve spolupráci s partnery soutěže a odbornými garanty.
  • Vědomostní olympiáda bude tříkolová: základní kola, krajská kola a kolo celorepublikové.
    • Základní kola se uskuteční v rámci jednotlivých, přihlášených SOU a SOŠ. Základní kolo se uskuteční do konce ledna 2019. Do krajského kola postoupí dva nejúspěšnější žáci z přihlášeného učiliště (prosím do přiložených formulářů uvádějte i náhradníka).
    • Krajská kola neproběhnou elektronicky a souběžně se soutěží Učeň instalatér ale formou písemných testů na centrech krajských škol za účasti partnerů členů CTI ČR a nově budou pozvání zástupci profesních firem i z řad nečlenů CTI ČR. Plánovaný termín krajských kol březen-duben 2019, podrobné instrukce Vám budou zaslány a zveřejněny na stránkách www.cechtop.cz až po uzavření základního kola VO 2019.
    • Celorepublikové kolo, vlastní finále soutěže se uskuteční na Vysokém učením technickém v Brně koncem dubna 2019.
  • Slavnostní předání cen vítězům soutěže XV. ročníku Vědomostní olympiády 2019 se bude konat v aule Vysokého učení technického v Brně včetně doprovodného programu za přítomnosti představitelů MŠMT ČR, HK ČR, VUT v Brně, AMSP ČR, prezidenta CTI ČR, generálních partnerů a hlavních partnerů, zástupců škol a rodičů.

Ohlédnutí za ročníkem 2018

Celý článek Vítězové XIV. ročníku Vědomostní olympiády a XXI. ročníku Učeň instalatér


Společné foto při vyhodnocení krajského kola Vědomostní olympiády 2018 v Brně

Slavnostní předávání ocenění nejlepším 11.5.2018 na HK ČR

Slavnostní předávání ocenění nejlepším 11.5.2018 na HK ČR. Vlevo nahoře: Třetí místo získal Robin Szarka ze Střední školy řemesel, Frýdek Místek. Vpravo nahoře: Druhé místo získal Michal Skácel ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Vyškov. Vlevo dole: První místo náleží Ondřeji Staňkovi rovněž ze Střední školy řemesel, Frýdek Místek.
Vpravo dole: Adam Papala učitel odborného výcviku ze Střední školy řemesel, Frýdek Místek, převzal věcné ceny a především Pohár Ing. Vlastimila Valenty, zakladatele Vědomostní olympiády. Pohár je udělován škole, ze které vzejde vítěz vědomostní olympiády. A z Frýdku Místku pocházejí letos hned dva vítězové – na prvním a třetím místě.

Cech topenářů a instalatérů ČR
logo Cech topenářů a instalatérů ČR

Odborné vzdělávání, kurzy a odborné publikace. Tvorba a vydávání odborných publikací Topenářské příručky, Topenářských svazků (TS) a Topenářských pravidel (TP) a cechovního časopisu pro tepelnou techniku a instalaci pod názvem CTI INFO. Účelem a cílem ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.