logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Co je hlavním znečišťovatelem vnitřního vzduchu?

Věděli jste, že CO2 není ten největší znečišťovatel vnitřního vzduchu? Jsou to méně známé, ovšem velmi podstatné VOC látky. Co přesně to je?

VOC je název složený z prvních písmen anglického názvu Volatile Organic Compounds – tedy těkavé organické látky. Což jsou různé chemické látky organického původu za normálních pokojových teplot v plynném stavu.

Těchto látek je v současné době až 10 000 druhů a jsou zejména zodpovědné za nepříjemné pocity spojené s vydýchaným vnitřním vzduchem (nízká schopnost koncentrace, únava, bolesti hlavy, projevy alergií až třeba závratě).

Zdrojem jsou, jak samotní lidé a jejich metabolická činnost, tak i například vaření, smažení atd. Také se VOC uvolňují i z nábytku, podlahových krytin, stavebních prvků nebo jsou zdrojem různé nátěry, lepidla, čisticí prostředky apod.

Co s prostorem, kde čidlo CO2 ukazuje dobré hodnoty, ovšem vzduch je jednoznačně znečištěný?
Přečtěte si detailnější informace o tématu CO2 a VOC kliknutím na tlačítko níže.

Zjistěte více


Protronix s.r.o.
logo Protronix s.r.o.

Zakázkový vývoj a výroba průmyslové elektroniky. Vyrábíme čidla kvality vzduchu, regulátory ohřevu, čidla oxidu uhličitého, relativní vlhkosti, záznamníky oxidu uhličitého a amoniaku, čidla organických látek a kanálová čidla. Dále nabízíme řídící jednotky ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.