logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Čistý vzduch do škol s ještě rychlejší návratností díky Master Therm a ATREA

Kvalita vzduchu je v 75 % českých školách mizivá a negativně ovlivňuje zdraví a koncentraci žáků. Společné komplexní řešení pro větrání, vytápění a úspory nabízí firmy Master Therm a ATREA.

Je zásadní pro zdraví a výkon studentů i učitelů. Kvalita vzduchu je ale v 75 % českých školách mizivá a negativně ovlivňuje zdraví a koncentraci žáků. Inovativní řešení nabízí firmy Master Therm a ATREA a společně chtějí zlepšit vzdělávací prostředí u nás. 
 
Minulé dotační programy se zaměřovaly na zateplení budov a výměnu oken s cílem zvýšit energetickou efektivitu. Ze škol se tak ale staly nevětrané prostory, kde se hromadí prach, viry a CO2 a žáci pak nejsou schopni se soustředit a podávat optimální výkon.
 
Operační program Životní prostředí nyní poskytuje dotace na energeticky úsporné renovace, které zahrnují i větrání s rekuperací. Prostředky jsou určeny vlastníkům veřejných budov na kombinaci zateplení, výměny oken, řízeného větrání a využití obnovitelných zdrojů.
 
Zlepšení kvality vzduchu přináší zdravotní výhody i úspory na vytápění díky efektivnějšímu využití energie. Společné řešení Master Therm a ATREA se navíc soustředí nejen na snížení nákladů instalací rekuperace, ale také na doporučení vhodného tepelného čerpadla nebo jejich kaskády s výkonem ve stovkách kW.
 
A jen díky komplexnímu řešení lze znovu udělat ze školy kvalitně větranou, a přitom dobře zateplenou soběstačnou jednotku, která sníží náklady na vytápění třeba i o více než 50 %.

 

Ideálním řešením je například tepelné čerpadlo vzduch-voda BoxAir 90 Inverter P. Představuje vysoce efektivní a ekologické řešení pro vytápění a chlazení škol, administrativních budov, sportovních zařízení a dalších větších prostor. 

Více informací


Master Therm tepelná čerpadla s.r.o.
logo Master Therm tepelná čerpadla s.r.o.

Master Therm je český výrobce tepelných čerpadel vzduch-voda, země-voda, voda-voda s certifikací EHPA a registrací pro dotace. Tepelná čerpadla s tradicí od roku 1994 pro rodinné i bytové domy a průmyslové objekty všech velikostí. Výroba, projekt, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.