logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Pozvánka na konferenci ESG Summit 2024: Udržitelné stavitelství pro budoucnost


Konferenční sál 7, Vstupní hala I, PVA EXPO PRAHA – místo konání konference ESG Summit 2024: Udržitelné stavitelství pro budoucnost

Největší stavební veletrh FOR ARCH bude ve středu 18. září hostit ESG Summit 2024. Celodenní program je zaměřený na klíčové aspekty udržitelnosti a ESG (Environmental, Social, and Governance) v kontextu stavebnictví.

Stavebnictví, jako jeden z klíčových sektorů moderní ekonomiky, čelí stále větším výzvám v oblasti udržitelnosti a společenské odpovědnosti. S rostoucím tlakem na snižování environmentálního dopadu, zlepšování sociálních aspektů a dodržování etických standardů správy věcí veřejných se principy ESG stávají nepostradatelnou součástí úspěšného podnikání. Jak se stavebnictví adaptuje na tyto nové požadavky, stává se jasné, že budoucnost odvětví je úzce spojena s udržitelnými řešeními, která kombinují ekonomický růst s ohledem na životní prostředí a společnost.

Konference ESG Summit 2024: Udržitelné stavitelství pro budoucnost, proto nabídne ve středu 18. 9. v rámci největšího stavebního veletrhu FOR ARCH, celodenní program zaměřený na klíčové aspekty udržitelnosti a ESG v kontextu stavebnictví.

Přední odborníci z finančního sektoru, stavebního průmyslu i akademické sféry se zaměří na témata, jako jsou tržní očekávání v oblasti udržitelnosti, financování udržitelných projektů, efektivní ESG reporting a jeho přínosy pro malé a střední firmy. „Většina stavebních projektů závisí na bankovním financování. Banky si dávají ambiciózní cíle v oblasti udržitelnosti a část jejich aktivit přímo podléhá specifické ESG regulaci. Zpřísňování kritérií pro udržitelné financování tak bude mít zásadní dopad na stavebnictví,“ zdůrazňuje Radek Laštovička, Senior Manager ve společnosti Ernst & Young, s.r.o., který se mimo jiné věnuje udržitelnosti z pohledu bankovního financování.

Součástí programu budou i panelové diskuze na téma ESG v dodavatelských řetězcích, měření uhlíkové stopy a cirkulárního stavebnictví. Účastníci tak získají nejen přehled aktuálních trendů a legislativních změn, ale i praktické rady a konkrétní příklady, jak úspěšně začlenit ESG principy do stavebních projektů a využít tyto iniciativy jako příležitost pro růst byznysu.

  • Termín konání: 18. 9. 2024, 10:30 – 15:00 hod.
  • Místo konání: Konferenční sál 7, Vstupní hala I, PVA EXPO PRAHA, Beranových 667, Praha 9 – Letňany
  • Vstupné: v rámci vstupenky na veletrh FOR ARCH 2024 a On-line registrace

Organizuje: ABF, a.s. ve spolupráci s partnerem konference Změna k lepšímu, z.s.

Podrobnosti, program a registrace na konferenci ESG Summit 2024


ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.