logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Corten jako nová povrchová úprava vypínačů

Výrazný corten je všestranný materiál, který své uplatnění nachází na fasádách domů, ale i v interiéru. Tuto povrchovou úpravu na vypínačích a zásuvkách ve svém sortimentu nově nabízí i zlínský OBZOR.


Novinkou na poli povrchových úprav ve světě vypínačů je corten – vysoce odolný a udržitelný materiál, známý svou charakteristickou „rezavou“ patinou.

„Cortenové rámečky jsou z hliníku, který sám o sobě ovšem nezrezne. Toho se docílí uměle vytvořenou chemickou reakcí, která je v určité fázi zastavena. Tento kontrolovaný proces mění povrchovou vrstvu hliníku tak, aby vytvořila rezavý vzhled. Další korozi rámečku se předchází aplikací finální povrchové úpravy v podobě čirého laku. Tím hliníkový povrch získá stabilitu – nebude dále reagovat a měnit svůj vzhled,“ popisuje Ing. Martina Obadalová, vedoucí marketingového oddělení společnosti OBZOR Zlín, českého výrobce domovní elektroinstalace, a doplňuje: „Díky mírným variacím ve vzhledu rezavé patiny je každý rámeček unikátní. Cortenové rámečky jsme zařadili u oblíbených páčkových vypínačů VECTIS ROUND, SQUARE a u novinky se zaoblenými rohy VECTIS CUBE.“

Cortenové prvky, ačkoliv to na první pohled nevypadá, se vyznačují snadnou údržbou, nevyžadují žádnou speciální péči a nezatěžují životní prostředí. Zvládnou i vlhkostně náročné prostory jakými jsou koupelna a kuchyně. Uplatnění nacházejí nejen u interiérových zařízení, ale celkově v architektuře, umění i zahradním designu.

Rámečky VECTIS ROUND, SQUARE a CUBE s cortenovou úpravou nabízí OBZOR Zlín na svém e-shopu.

Vypínače a zásuvky OBZOR


OBZOR, výrobní družstvo Zlín
logo OBZOR, výrobní družstvo Zlín

OBZOR je tradiční český výrobce vačkových spínačů, domovní elektroinstalace a doplňkového příslušenství. Dále se zaměřuje na výrobu dílů pro automobilový průmysl, elektromechanických výrobků, kovových dílů, vstřikování plastů a výsek těsnění. Má oprávnění ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.