logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Bosch přebírá aktivity Johnson Controls a Hitachi

Společnost Bosch plánuje posílit své podnikání na mimořádně atraktivním trhu vzduchotechniky a klimatizace.

Reklama

Bosch plánuje převzít celosvětové aktivity v oblasti vytápění, větrání a klimatizace pro rezidenční a menší komerční prostory od společností Johnson Controls a Hitachi. V rámci této transakce hodlá Bosch rovněž koupit 100 % společného podniku Johnson Controls a Hitachi – Johnson Controls-Hitachi Air Conditioning – včetně 40% podílu společnosti Hitachi. Získané podniky začlení Bosch do své skupiny Home Comfort Group.

Divize HVAC společnosti Johnson Controls je ideálním doplněním našeho portfolia. Skupina Bosch Home Comfort, která dnes se 14.600 zaměstnanci dosahuje na trhu HVAC tržeb ve výši přibližně 5 miliard EUR, téměř zdvojnásobí své tržby na zhruba 9 miliard EUR. Díky našemu dědictví, silným týmům a pevným základům na trhu vytápění jsme na tuto transakci, která rozšíří naši působnost o několik nových podniků, dobře připraveni.

Podnikání společnosti Johnson Controls v oblasti HVAC je založeno na dvou technologiích: na jedné straně na účinných kanálových řešeních, která se používají hlavně v USA a při nichž je vzduch veden potrubím z centrálního bodu, aby vytápěl nebo chladil všechny místnosti současně. Na druhé straně standardní řešení využívané v Asii, v nichž mohou vnitřní jednotky vytápět nebo chladit každou místnost samostatně.

V Asii také získáváme přístup k modernímu portfoliu klimatizačních systémů s proměnným průtokem chladiva (VRF). Toto portfolio doplňují tepelná čerpadla vzduch/voda společnosti Johnson Controls, která společnost nabízí v Evropě např. ve Francii a Španělsku.

V budoucnu bude k dispozici také dlouhodobě licencovaná světová značka York a Coleman v USA a Hitachi v Asii.

Očekáváme, že celosvětový trh HVAC vzroste do roku 2030 o 40 %, poptávka po klimatizacích roste velmi rychle. Díky našim technologiím a výrobkům můžeme společně významněji přispět k rozvoji udržitelných zdrojů energie, většímu pohodlí a lepší kvalitě života mnoha lidí s ohledem na globální oteplování.

Věříme, že díky této transakci se staneme ještě silnějším partnerem pro naše zákazníky s větším globálním dosahem, komplexním portfoliem a širší nabídkou atraktivních značek.

Transakce podléhá schválení antimonopolními úřady. O dalším vývoji vás budeme včas informovat.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.