logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

CO2 jako padouch vnitřního vzduchu

CO2 neboli oxid uhličitý je přirozenou součástí složení vzduchu a ve venkovním vzduchu ho najdete zhruba 0,04 % (asi 430 ppm). Problém pak samozřejmě nastane, když ho uzavřeme ve vnitřním prostředí.

CO2 jako hlavní "padouch" vnitřního vzduchu

Samotné CO2 není v nižších koncentracích zdraví škodlivé, v historii bylo ovšem zvoleno jako skvělý indikátor kvality vnitřního vzduchu, protože společně s tím, jak stoupá jeho koncentrace, stoupá i koncentrace dalších škodlivých látek ve vzduchu a také proto, že je koncentrace CO2 relativně snadno a přesně měřitelná.

Graf koncentrace oxidu uhličitého

Pro řízení větrání dle koncentrace CO2 se využívá faktu, že když nadechneme venkovní vzduch, tak ve vydechnutém vzduchu je oxidu uhličitého až 100x vyšší koncentrace. Prohlédněte si graf níže a najděte nejzajímavější hodnoty:


Měřte koncentraci oxidu uhličitého jednoduše

Zjistěte, jaké výhody získáte s našimi čidly.

Více informací


Protronix s.r.o.
logo Protronix s.r.o.

Zakázkový vývoj a výroba průmyslové elektroniky. Vyrábíme čidla kvality vzduchu, regulátory ohřevu, čidla oxidu uhličitého, relativní vlhkosti, záznamníky oxidu uhličitého a amoniaku, čidla organických látek a kanálová čidla. Dále nabízíme řídící jednotky ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.