logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

WASTEMASTER aneb mistr na odpadní (teplý) vzduch

Je-li v podstropní části haly vzduch příliš teplý, #Wastemaster s ním zatočí. Doslova!

Wastemaster je stropní destratifikační ventilátor firmy Colt International, s.r.o., který recirkuluje lehčí teplý vzduch shlukující se v podstropní oblasti objektu a přivádí jej zpět do nižších míst haly, kde tento teplý vzduch ohřívá pobytové a pracovní prostory, čímž dojde k využití odpadního tepla. Tomuto procesu se říká #destratifikace.

Z hlediska bezpečnosti je nutné Wastemaster instalovat minimálně 2,5 m nad podlahou. Je nežádoucí, aby kromě vzduchu zatočil i s čímkoliv jiným. Wastermaster zosobňuje hlášku „Já jsem malý, ale šikovný.“ Váží pouhých 9,5 kg, největší provedení je vysoké pouze 690 mm, menší provedení je vysoké 440 mm, průměr vrtule u obou provedení je 1 420 mm. Při nejvyšších otáčkách Wastemaster spotřebuje jen 75 W. Při nejnižších otáčkách spotřebuje dokonce jen 33W, což je méně než tradiční  žárovka. Tento ventilátor je zcela bezúdržbový a nenáročný. K provozu mu stačí přívod napětí 230 V. Recirkulace teplého vzduchu ventilátorem Wastermaster je ekonomická a přispívá k tomu i jeho energetické nenáročnosti.

Wastemaster lze ovládat manuálně i automaticky se zapojením na termostat nebo přímo na řídicí systém adiabatického chlazení #CoolStream. Dodávány jsou v bílé nebo černé barvě.

Více informací


Colt International, s.r.o.
logo Colt International, s.r.o.

Adiabatické chlazení, odvod kouře a tepla, klimatizace, přirozené a nucené větrání, solární zastínění a průmyslová ventilace. Návrhy inovativních řešení klimatu uvnitř budov, služby a servis v oblasti technologií klimatizace, chlazení, odvětrání, solárního ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.