logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Nederman VRS system

Nederman nabízí ucelený projekt VRS určený pro autoservisy, track servisy, depa a jiná servisní střediska. Systémy VRS přinášejí úspory a výrazné zefektivnění práce.

Nederman VRS koncept („Vehicle Repair Shop“) je systém řešení pro:

  1. systémy odsávání výfukových plynů vyvinutý ve spolupráci s předními výrobci vozidel jako Volvo, BMW, Mercedes-Benz nebo Toyota,
  2. skladování, výdej a management provozních kapalin,
  3. mobilní nebo stacionární odsávací systémy sloužící při broušení, řezání a svařování.

Přestože všechny systémy mohou fungovat samostatně, největšího efektu dosahují při současném použití.

Odsávání výfukových plynů Nederman


  1. Pro odsávání výfukových plynů používá Nederman nejčastěji jednoduchých nebo dvojitých odsávacích jednotek a odsávacích hadicových navijáků. Jednoduchá odsávací jednotka je určena pro příležitostné použití bez větších nároků na pohodlí a ergonomii. Sestává z odsávací hadice (většinou CP – crash proof, tedy odolné proti přejezdu) zakončené výfukovou koncovkou, která se připojuje přímo na výfuk vozidla a odsává tak 100 % zplodin. Dvojitá jednotka umožňuje díky dvěma hadicím současné odsávání dvou vozidel nebo vozidel se dvěma výfuky.
     

  2. Klasickým a nejpoužívanějším systémem je pak odsávací hadicový naviják (buben). Ten umožňuje práci až s 10 m dlouhou odsávací hadicí a je možné jej vybavit samostatným ventilátorem připojeným přímo k navijáku, nebo více navijáků sdružovat do větších systémů ve větších dílnách.
     



  3. Pro odsávání výfukových plynů od luxusních vozidel, od vozidel se zabudovanými výfuky nebo s nestandardními výfuky slouží bezdotykové odsávací rameno.
     
  4. Speciálními systémy jsou pak odsávací systémy zabudované v podlaze, které nijak nenarušují její interiér. Tyto systémy se používají v showroomech a autoprodejnách. Zákazník si tak nový vůz může nastartovat přímo v pohodlí prodejny, aniž by bylo nutné s vozidlem jakkoliv manipulovat.

  5. Kolejnice typu Rail 920 pro odsávání vozidel v pohybuKolejnice typu Rail 920 pro odsávání vozidel v pohybuKolejnice typu Rail 920 pro odsávání vozidel v pohybu
    Speciální skupinou odsávání výfukových plynů jsou systémy pro vozidla hasičů a záchranné služby. Systémy Nederman (řada Magna) patří mezi absolutní špičku v tomto oboru. V mnoha zemích včetně České republiky jsou systémy Nederman standardem pro garáže hasičského záchranného sboru. Mezi jejich hlavní přednosti patří zejména absolutní spolehlivost, plná automatizace (obsluha se o odsávání při výjezdu vůbec nestará) a robustní konstrukce odolná o nešetrnému zacházení.

Olejová hospodářství Nederman

Olejové hospodářství Nederman zajišťuje komplexní nakládání s provozními kapalinami:


  • Skladování všech typů provozních náplní pro automobily (oleje, brzdové kapaliny, nemrznoucí směsi, aditiva, plastická maziva, apod.)
     

  • Rozvody na pracoviště pomocí pevných nebo mobilních rozvodů
     

  • Dávkování
    Systémy Nederman ukáží svoji pravou sílu teprve ve vzájemné synergii. Základní jednotkou takového uceleného VRS systému je servisní věž. Zahrnuje navijáky na všechny typy kapalných médií s výdejními pistolemi s digitálními průtokoměry; naviják na stlačený vzduch; naviják pro elektrický kabel-napájení ručního nářadí; kabel s lampou; naviják pro odsávání výfukových plynů a skříň pro nejčastěji používaná nářadí, popř. pro sud s plastickým mazivem. Součástí také může být naviják vysokopodtlakového systému, který se používá jak pro úklid interiéru nebo pro čištění motorových prostorů před opravou.
     

  • Odvod a skladování použitých náplní, zejména automatický sběr z montážních jam

Evidenci a výdej pomocí systému NMS s možností propojení na interní systémy jako je např. CARIS, TacDis Kobra; Dracar+; Automaster; SMC; GDS; WinAssist; AutoLine (v současnosti je krátce před spuštěním propojení se Škoda systémem DMS)

Systém umožňuje sledovat až 25 výdejních míst najednou. NMS automaticky vydává, měří a eviduje provozní kapaliny na každou zakázku. Zobrazuje aktuální stav zásob olejů a ostatních provozních kapalin na skladě. Poskytuje informace pro fakturaci provozních kapalin. Zamezuje ztrátám při výdejích. Poskytuje manažerům přehledy výdejů na jednotlivé zakázky, servisní techniky a vytváří měsíční přehledové statistiky výdejů a příjmů.

Mobilní nebo stacionární odsávací systém

Součástí dílny pak mohou také být mobilní nebo stacionární odsávací systémy pro eliminaci svařovacích dýmů nebo prachu z broušení a řezání. Dále pak malé, kompaktní, ale velmi účinné pískovací jednotky pro opravy karoserií. Při realizaci stacionárních jednotek se pak nabízí možnost jejich využití i pro centrální úklid pracovišť.






Závěr

Systémy VRS koncept Nederman přinášejí úspory, výrazné zefektivnění práce, čistou a bezpečnou dílnu a neposlední řadě zvyšují prestiž každé autodílny. V dnešní době velké konkurence to může být právě moderní prostředí a vysoká efektivita, která vám dá náskok před konkurencí. Díky Nederman.


NEDERMAN CR, s.r.o.
logo NEDERMAN CR, s.r.o.

Technologie a systémy Nederman pro průmyslové odsávání a filtraci. Řešíme odsávání a filtrace od svařování nebo broušení, filtrace olejové mlhy, filtrace suchých a výbušných prachů Ex, odsávání výfukových plynů, kompletní dodávky centrálních úklidů. Návrh ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.