logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Upgradovanou mapu připojitelnosti EG.D využilo od ledna 70 000 uživatelů

Nová verze mapy připojitelnosti EG.D umožní zájemcům o FVE zjistit, jaký konkrétní výkon může mít jejich výrobna na konkrétní adrese
Nová verze mapy připojitelnosti EG.D umožní zájemcům o FVE zjistit, jaký konkrétní výkon může mít jejich výrobna na konkrétní adrese

70 000 uživatelů navštívilo od ledna do poloviny května novou verzi mapy připojitelnosti, kterou pro své zákazníky spustila na začátku letošního roku distribuční společnost EG.D, člen skupiny E.ON.

EG.D jako první distributor v České republice už vloni nabídl lidem, kteří uvažují nad pořízením obnovitelného zdroje, nástroj, v němž si mohli ještě před podáním žádosti ověřit, zda je v jejich lokalitě volná kapacita sítě na připojení přetokové výrobny nebo je oblast už uzavřená. Letos došlo k dalšímu významnému posunu – nově si díky mapě připojitelnosti mohou zákazníci také zjistit, jak velký výkon si mohou připojit přímo na své konkrétní nemovitosti.

Původní verzi mapy připojitelnosti využilo za dobu jejího fungování od března do prosince 2023 zhruba celkem 130 000 návštěvníků. Nová verze se dostala na více než polovinu tohoto počtu už za čtyři měsíce od spuštění a denně ji v průměru využije téměř 500 lidí.

Podle dat EG.D zájemci o solární elektrárny nejčastěji zadávají rezervované výkony do 10 kW, což jsou ty nejběžnější velikosti pro klasické rodinné domy. Napříč distribučním územím EG.D je mapa připojitelnosti pak nejpoužívanější v oblastech, kde společnost dlouhodobě eviduje velký počet připojených decentrálních zdrojů, tj. především jižní Morava a pomyslný trojúhelník Znojmo – Kyjov – Brno.

Více informací


E.ON Česká republika, s.r.o.
logo E.ON Česká republika, s.r.o.

Skupina E.ON je tradičním partnerem české energetiky. Na českém trhu působíme od roku 1998. Dodáváme elektřinu 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobujeme více než 220.000 zákazníků, a to převážně v jižních Čechách a na jižní Moravě.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.