logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Adiabatické chlazení CoolStream a způsoby distribuce od firmy Colt International

Výhoda adiabatického chlazení CoolStream od firmy Colt Int. oproti kompresorové klimatizaci je mimo jiné v distribuci vzduchu: buď jako rovnoměrný nebo silně směrový proud ochlazeného vzduchu.

Distribuce z potrubí do prostoru haly může být dvěma způsoby.

První způsob distribuce ochlazeného vzduchu je prostřednictvím komfortních a designových tkaných textilních vyústí. Textilní vyústi jsou instalovány do relativně nízké výšky nad podlahou. Distribuce vzduchu může být perforacemi a nebo mikro perforacemi, případně velkými tryskami. Vhodnou kombinací perforací, clon všitých a ideálnímu prostorovému umístění vyústek vzniká optimální rovnoměrná plošná distribuce ochlazeného vzduchu.

Druhý způsob je plechovými vyústkami, které mohou být v podobě mříží osazených do potrubí nebo distribučními hlavicemi s dvěma až čtyřmi směry výstupu vzduchu. Tyto plechové vyústky mají obzvláště široké lamely pro výrazné směrové nastavení proudění vzduchu.

Výhodou adiabatického chlazení CoolStream od firmy Colt International oproti kompresorové klimatizaci je mimo jiné v distribuci vzduchu. Klimatizace dokáže „foukat“ vzduch ochlazený na velmi chladné a pocitově nepříjemné teploty. Na příklad až na 10°C. Není žádoucí, aby takto studený vzduch dopadal na člověka a proto je potřeba klimatizační systém doplnit o různé podstropní výusti, které nejdříve studený vzduch smíchají s teplým vnitřním vzduchem. Adiabatický chladič CoolStream produkuje oproti tomu chlazený vzduch o vyšší teplotě (okolo 20°C), který je mnohem příjemnější při přímém ochlazování osob, ale i přesto volíme ohleduplné řešení, abychom zabránili nepříjemným pocitům osob a zajistili rovnoměrné ochlazení prostor.

Adiabatické chlazení vs. kompresorová klimatizace: distribuce ochlazeného vzduchu buď plošná a rovnoměrná nebo výrazně směrová distribuce ochlazeného vzduchu.


Colt International, s.r.o.
logo Colt International, s.r.o.

Adiabatické chlazení, odvod kouře a tepla, klimatizace, přirozené a nucené větrání, solární zastínění a průmyslová ventilace. Návrhy inovativních řešení klimatu uvnitř budov, služby a servis v oblasti technologií klimatizace, chlazení, odvětrání, solárního ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.