logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Schwank přichází s elektrickými zářiči

Specialista na vytápění vyvinul elektrický infračervený zářič, který představuje změnu oproti dřívější řadě infrazářičů Schwank zaměřených na plyn.

Společnost Schwank rozšiřuje své portfolio vytápění hal o výrobek s elektrickým pohonem, který sama vyvinula: nový elektrický zářič byl navržen speciálně pro potřeby průmyslových a komerčních aplikací. S topným výkonem 18 kW má elektrický infrazářič eSchwank S-18000 dostatečný výkon pro hospodárné vytápění i vysokých hal a (v případě použití fotovoltaické elektřiny) klimaticky neutrální způsob.

Na rozdíl od zařízení s křemennými nebo halogenovými trubicemi má elektrický sálavý zářič topná tělesa nazvaná infraGlow, která pracují s povrchovou teplotou až cca 800 °C. Podle výrobce je jejich životnost přibližně desetkrát delší než u často používaných křemenných prvků.

V případě potřeby lze topná tělesa vyměnit během několika minut. Zařízení odolné proti stříkající vodě lze doplnit i o další funkce: pro použití ve sportovních zařízeních je například k dispozici sada na ochranu proti míčkům, pro připojení k systému řízení budovy lze použít řídicí systém s podporou ModBus a pro boční montáž na stěny haly jsou k dispozici speciální montážní držáky.

Třístupňová verze eSchwank S-18000 se ovládá prostřednictvím řídicího systému SchwankControl nebo prostřednictvím nadřazeného systému správy budov. Po elektrické stránce má každé zařízení vlastní ovládací skříňku včetně stykačů. Třístupňový modulační řídicí systém realizuje výkony 6, 12 a při plném výkonu 18 kW. To znamená, že eSchwank S-18000 může pokrýt požadavky na vytápění i v přechodných obdobích.

Více informací


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.