logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nový produkt firmy COLT International, s.r.o. - LumiStream aneb dýchejme zdravý vzduch

Pandemie koronaviru je snad již minulostí, ale stále se objevují nově nakažení. Inženýři firmy COLT International přišli s invenčním řešením - LumiStream neboli zařízení na dezinfekci vzduchu.

Pandemie koronaviru je snad již minulostí, ale stále se objevují nově nakažení. V reakci na tuto situaci inženýři firmy COLT International přišli s invenčním řešením - LumiStream neboli zařízení na dezinfekci vzduchu.

Jak to celé funguje? LumiStream sestává ze standardního vzduchotechnického potrubí, boxu se šesti UV-C lampami a tichého axiálního ventilátoru s objemovým průtokem až 5 000 m³/h. Celé zařízení je velmi lehké. Váží přibližně pouhých 200 kg. Na základě vědecké studie bylo zjištěno, že UV-C v rozsahu 254-260 nm má silný fotolytický účinek na genetickou informaci mikroorganismů. Fotolýza je štěpení jedné nebo více vnitromolekulárních vazeb. UV-C světlo dokonale ničí DNA a RNA mikroorganismů a tím zabraňuje jejich schopnosti reprodukce. LumiStream si poradí s patogeny jako jsou viry a bakterie. LumiStream dokáže snížit patogeny COVIDu 19 až o 92% a patogeny chřipky až o 71% během jedné výměny vzduchu.

Zařízení je nainstalované pod stropem, kde dochází k nasávání vzduchu, jeho čištění v modulu s UV-C lampami, následně je vzduch hnán ventilátorem zpět do haly, kde osoby dýchají dezinfikovaný vzduch.

Je běžnou praxí, že nakažené osoby nemoc zamlčí nebo bagatelizují, čímž vytváří riziko šíření nákazy. Díky LumiStream toto riziko eliminujete a vytvoříte tak pro své zaměstnance bezpečné a zdravé prostředí.

Nový produkt firmy COLT International, s.r.o. - LumiStream


Colt International, s.r.o.
logo Colt International, s.r.o.

Adiabatické chlazení, odvod kouře a tepla, klimatizace, přirozené a nucené větrání, solární zastínění a průmyslová ventilace. Návrhy inovativních řešení klimatu uvnitř budov, služby a servis v oblasti technologií klimatizace, chlazení, odvětrání, solárního ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.