logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Bezvodý pisoár je hygieničtější než splachovací!

Od vynálezu splachovacích toalet uplynulo více než 150 let, přesto však časté splachování zejména pisoárů není úplně vhodné. Časté splachování vede k vlhkosti a ta je rájem pro viry a bakterie.

Splachováním klasických pisoárů rozhodně nezamezíme tvorbě bakterií nebo přenosu infekcí na člověka. Naopak díky neustálému splachování vytváříme na toaletách silně vlhké prostředí, které je ideální pro tvorbu bakterií. Časté splachování vede k tvorbě mikrokapiček, které slouží k přenášení různých druhů infekcí. Důkazy ukazují, že k infekčním onemocněním může docházet především při splachování a tvorbě mikrokapiček vody, které může člověk inhalovat. Zatím co velké kapky se usadí během pár minut, mikrokapičky se pohybují v prostoru až 90 minut. V případě splachovacích pisoárů je riziko o to větší, když jsou toalety nadměrně využívány. To vede k nadměrné vlhkosti v místnosti, zvýšené tvorbě mikrokapiček a zvýšenému přesunu virů a bakterií. 

Byly zdokumentovány infekční viry způsobující encefalitidu přenášenou hmyzem, ale v moči byly zjištěny i neštovice, adenoviry nebo SARS-COV2, E-coli, Salmonella a další.

Kromě tvorby mikrokapiček je velkým problémem také přímý přenos na uživatele. Ve většině případů mají pisoáry zadní stranu kolmou a to vede k nechtěnému odrazu moči na uživatele. V případě špatného tvaru pisoáru je taková kapka schopna odcestovat i několik metrů daleko.

Suché prostředí bakteriím nesvědčí. To vše splňuje bezvodý pisoár EcoStep P1.1, který má vnitřní zkosení stran zabraňující rozstřiku a k údržbě využívá Ph neutrální sanitární čistič. Díky ventilu uvnitř pisoáru je celý systém uzavřený a veškerá moč odtéká rovnou do kanalizace.

Více informací


EcoStep s.r.o.
logo EcoStep s.r.o.

EcoStep s.r.o. je výhradním distributorem a výrobcem hygienického a sanitárního zařízení a doplňků. Specializujeme se na úspory nákladů nejen na toaletách. Mezi hlavní produkty patří Bezvodý pisoár P1 a Osoušeč rukou R1 se zárukou 5 let.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.