logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak se psala historie legendárních závitořezů RIDGID?

Technologie spojování trubek závity se stala populární ve 40. letech 20. století, což bylo vyvoláno velkým technologickým pokrokem. Tehdy začala i historie legendárních závitořezů RIDGID.

ZAČÁTKY ELEKTRICKÉHO ŘEZÁNÍ ZÁVITŮ • 1940 A 1950

V těchto letech Ridge Tool Company představila inovativní řešení řezání závitů: První elektrický závitořez RIDGID 400 Power Drive, který otáčel trubkou, zatímco nože řezaly závit. Zaznamenal okamžitý úspěch a mělo to takový vliv na průmysl, jako představení hasáku RIDGID v roce 1923.

Během několika let kontinuálního vývoje vznikl model 500, stroj, který kombinoval dělení trubky, odhrotování a řezání závitů v jednom procesu, jak to známe i dnes.

Vyvinutý systém úchopu trubek RIDGID Speedchuck, zvýšil rychlost a efektivitu závitování. Tato inovace pomohla modelu 535 zůstat průmyslovým standardem více než padesát let. S několika technologickými vylepšeními je model 535 stále ve výrobě i dnes a zůstává pilířem průmyslu.

LEGENDÁRNÍ ZÁVITOŘEZY JAKO ODKAZ PRO DNEŠNÍ GENERACE

60. léta začala uvedením závitořezu RIDGID 300 - kompaktního a spolehlivého stroje schopného řezat závity na 2" trubkách.

V roce 1969 jsme dosáhli dalšího milníku, představením modelu 700, prvního ručního elektrického závitořezu RIDGID. Tento model se osvědčil jako pilíř průmyslu v ručních závitořezných strojích po desetiletí.

Závitořez model 300 a model 700 jsou stále k dispozici i dnes.

STACIONÁRNÍ ZÁVITOŘEZY AŽ DO 4“ • 80-TE A 90-TE ROKY 20. STOLETÍ

Od roku 1988 jsme uvedli na trh Model 1224, průmyslový standardní 4" závitořez. Tento stroj je dodnes jedním z nejpopulárnějších závitořezných strojů RIDGID. O pár let později vyšel Model 1233 na trubky do 3“.

Více informací


ant PROFITOOLS s.r.o.
logo ant PROFITOOLS s.r.o.

Jsme obchodní společnost a přes 27 let zastupujeme silné zahraniční značky světových výrobců profesionálního nářadí pro voda-topení-plyn a svařování plastů. Poskytujeme i služby, díky kterým jsou naši klienti o krok vpřed před konkurencí.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.