logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Díky hladinovým spínačům budete mít úroveň kapaliny vždy pod kontrolou

Sledovat výšku hladiny se hodí jak z provozních, tak havarijních nebo bezpečnostních důvodů. Dokonalý přehled o množství kapaliny zajistí hladinové spínače.

Hladinové spínače

Znát výšku hladiny vody i dalších kapalin je praktické nejen v průmyslovém, ale i soukromém sektoru. Hladinové spínače, nazývané někdy jako hladinové snímače nebo hladinová relé, jsou speciální instalační přístroje, které dokáží sledovat přítomnost kapaliny ve výšce nainstalované sondy. Různé typy snímačů i hladinové sondy poskytuje obchod Tympol Plus, kde se můžete poradit i s výběrem vhodného zařízení.

Praktické způsoby využití hladinových spínačů

  • Hladinový spínač se hodí zejména pro signalizaci zatopení vodou. Využití najde v koupelnách, ve sklepích, v garážích i na jiných místech, kde může dojít k nekontrolovanému úniku vody.
  • Hladinový spínač do vrtu může kontrolovat výšku vody ve studních i ve stavebních vrtech.
  • Hladinový spínač u čerpadla pomůže s ochranou čerpadla před chodem na sucho.
  • Díky hladinovým snímačům lze lépe hospodařit s vodou, například u závlahových systémů.
  • Pomocí hladinových relé je snadnější kontrolovat stav kapaliny v nádržích.
  • Hladinové spínače mohou včas upozornit na zvedající se hladiny řek a potoků a tím zabránit škodám na majetku při záplavách.
  • S hladinovými snímači se dá pracovat při kontrole množství spodních vod.

Podle potřeby mohou spínače spustit varovný signál nebo například aktivovat odčerpávání vody. Nastavení některých hladinových snímačů umožňuje sledování výšky hladiny v několika úrovních. Vždy tak budete vědět, zda je stav hladiny příliš nízký, v normálu nebo se blíží ke kritické hranici.

Hladinové spínače


Tympol Plus s.r.o.
logo Tympol Plus s.r.o.

Společnost Tympol Plus, s.r.o. je specialistou na elektroinstalační materiál. Máme pro vás vše potřebné pro elektroinstalaci v domech, bytech i kancelářích - zvonky, vypínače, světla, elektrocentrály, moderní výrobky s wi-fi připojením, alarmy, prodlužky ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.