logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Ochrana okapů před zamrzáním

Zimní období přináší mnoho problémů ohledně údržby domu. Jedním z nich je zamrzání okapů. Pokud se okapy neudržují správně, mohou zamrzat a vytvořit tím problémy se zatékáním vody. Poradíme co s tím.

Sníh, slunce a led jsou hlavními příčinami zamrzání okapů. Když se sníh usadí na na střeše a v okapu, může se vlivem ohřevu sluncem přes den a mrazem v noci postupně změnit v led, což zabrání v odtoku vody. Pak dochází k zatékání do fasády a interiérů budov a k poškození okapů a svodů. Abyste tomu předešli, je důležité aby sníh pravidelně odtával a neusazoval se v okapu a svodu.

Řešením je topný kabel do okapu a svodu, který vytváří teplo, zabraňující tvorbě ledu a zajišťuje volný odtok vody. Ekonomický provoz zajistí vhodná regulace s senzorem teploty a vlhkosti. Vyhřívání okapů je možné instalovat s pomocí profesionála a zajistit tak maximální ochranu před zamrzáním s jistotou spolehlivě odvedené práce.

Aby byla ochrana okapů účinná, je nezbytná pravidelná údržba. Průběžně kontrolujte stav okapů a odstraňte případné nečistoty a usazeniny. Čisté a funkční okapy jsou méně náchylné k zamrzání.

Nepodceňujte význam průběžného čištění okapů, kontroly topného systému na podzim, abyste minimalizovali riziko zamrzání a zároveň prodloužili životnost svých okapů.

Závěrem

Ochrana okapů před zamrzáním je důležitou součástí údržby domu v zimním období. Pravidelným odstraňováním sněhu a ledu - instalací topných kabelů EKOHEAT a použitím vhodné regulace EKOHEAT REG 900 můžete minimalizovat rizika vzniku problémů s odvodněním. Nezapomeňte také na pravidelnou údržbu a čištění okapů. S těmito opatřeními budete mít spolehlivý a funkční systém odvodnění po celou zimu.

Více informací


EKOTERM s.r.o.
logo EKOTERM s.r.o.

Komfortní a úsporné elektrické podlahové topení / vytápění, temperování studených podlah. Ochranné systémy pro venkovní plochy, střechy, okapy, žlaby a svody před ledem a sněhem, ohřev potrubí. Topné kabely, rohože, regulace. Výrobce EKOHEAT, zastoupení ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.