logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Elektrické podlahové topení pod slony.

Zde se budeme zabývat zajímavou technologií využívanou v ZOO - elektrickým podlahovým topením pod slony. V tomto článku se podrobněji seznámíme s výhodami a fungováním této technologie.

Výhody

Elektrické podlahové topení přináší do prostředí slonů řadu výhod. Díky podlahovému topení mají sloni k dispozici rovnoměrně rozložené teplo, které působí příjemně nejen na jejich nohy, zvyšuje krevní oběh a zlepšuje tak průtok živin do tkání slonů.

Ochranou venkovní plochy topnými kabely je zajištěna bezpečnost slonů při přecházení mezi vnitřním a venkovním výběhem. Soni tak neuklouznou a nemají obavy z nebezpečného prostředí. Odtávání sněhu je zajištěno automaticky, bez solí, které by slonům škodily.

Další výhodou elektrického podlahového topení je jeho účinnost. Teplo se přenáší z podlahy přímo na slony, čímž se minimalizuje ztráta tepla a zajišťuje se jeho efektivní využití. To vede k nižším nákladům na vytápění a zlepšuje ekonomickou udržitelnost celého systému.

Fungování

Elektrické podlahové topení využívá topných kabelů a regulace pro přesné nastavení teploty podlahy, a je navrženo tak, aby bylo odolné vůči mechanickému namáhání a zároveň snadno udržovatelné. Povrch výběhů je uzpůsoben pro snadnou údržbu a čištění, což přispívá k hygieně a zdraví slonů.

Závěr
Elektrické podlahové topení pod slony v ZOO je moderní technologií, která poskytuje teplo a bezpečí těmto majestátním živočichům. Díky němu sloni mohou vychutnat příjemné procházky, které příznivě ovlivňují jejich zdraví. Využívání obnovitelné energie a nižší náklady na vytápění dělají z elektrického podlahového topení ekologickou a ekonomicky výhodnou volbu.

Kabely na venkovní plochy


EKOTERM s.r.o.
logo EKOTERM s.r.o.

Komfortní a úsporné elektrické podlahové topení / vytápění, temperování studených podlah. Ochranné systémy pro venkovní plochy, střechy, okapy, žlaby a svody před ledem a sněhem, ohřev potrubí. Topné kabely, rohože, regulace. Výrobce EKOHEAT, zastoupení ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.