logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Drylock v Hrádku nad Nisou se stává energeticky soběstačnějším

Na ploše 28 000 metrů čtverečních byla společností SIS RENEWABLES realizována fotovoltaická elektrárna o výkonu 2 811,9 kWp na hale společnosti VGP, pro společnost Drylock, která je předním výrobcem hygienických produktů, v Hrádku nad Nisou.

Realizací, kterou prováděla stavební společnost SIS RENEWABLES, dosáhla firma díky fotovoltaické elektrárně větší energetické soběstačnosti a úspoře nákladů na dodávku elektrické energie a zároveň významný krok ke snížení svého nákladu na CO2, jenž by byl spotřebou „nezelené“ elektrické energiie vynaložen. „Jde o instalaci na nově vybudovanou halu, kdy důležitým faktorem byla maximalizace výkonu s ohledem na technické řešení stávající elektroinstalace a stavební konstrukce objektu,“ říká Matěj Houdek, ředitel stavební firmy SIS Renewables.

Základním elementem projektu jsou panely Canadian Solar, každý o výkonu 455Wp, kterých je na střeše 6 180 kusů. Elektrická energie vyrobená na střeše je svedena do rozvodů objektu a dále spotřebována v celém areálu. Přebytky jsou dále distribuovány do distribuční soustavy.
Společnost SIS RENEWABLES se zabývá zejména realizací komerčních systému obnovitelných zdrojů energie pro klienty z oboru developmentu, výroby, ale také pro retailové parky a díky brzy implementovanému LEX OZE II i pro bytová družstva a SVJ.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.