logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Woltair představil své první tepelné čerpadlo WLTR


Woltair představil své první tepelné čerpadlo WLTR, foto Woltair

Silnou sezonu Woltair podtrhl představením své první vlastní inovace. Je to tepelné čerpadlo WLTR, které sází na ovládání na dálku a umožní mimo jiné propojit více čerpadel do sítě.

S novým TČ má Woltair velké plány do budoucna

Tepelné čerpadlo WLTR lze ovládat na dálku a umožní mimo jiné propojit více čerpadel do sítě, v níž může komunita podle potřeby sdílet energii. Síť také umožní třeba monitoring aktuálního počasí v daném regionu.

Díky připojení čerpadla WLTR na internet prostřednictvím lokální sítě ho lze vzdáleně nastavovat, servisovat i monitorovat. Při výpadku internetu jistí plynulé připojení integrovaná SIM karta. Optimální výkon a spotřeba se odvíjí nejen podle aktuální venkovní teploty, ale i podle předpovědi počasí pro daný region.

„Tepelné čerpadlo je sice samo o sobě nejúčinnějším zdrojem vytápění současnosti, ale my jsme chtěli jít ještě dál a umožnit domácnostem co nejefektivnější provoz i kontrolu nad spotřebou. Tu proto měří pulzní elektroměr integrovaný přímo do rozvaděče, který dodává reálná data o spotřebě. Statistiky pak lze sledovat na přehledných grafech,“ vysvětluje technologický ředitel a spoluvlastník Woltairu Karel Náprstek a dále říká:

Přečtěte si také Chytré tepelné čerpadlo od Woltairu stojí nově 99 000 korun Přečíst článek
„Další futuristické funkce přinese síť vzájemně propojených tepelných čerpadel, která záhy vznikne. Ta umožní nejen komunitní sdílení energie, ale třeba také automatickou úpravu spotřeby dle aktuálních údajů z okolních zařízení, například o skutečné změně počasí. Budoucnost spatřujeme v komunitním sdílení energie a celkovém snížení spotřeby prostřednictvím vzdálené správy tisíců propojených zařízení. WLTR je prvním krokem na této cestě.“

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.