logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Protizámrzný ventil AAV pro tepelná čerpadla ochrání před výpadkem elektrického proudu.

Ochránit monobloková vzduchová tepelná před výpadkem proudu pomůže nezámrzný ventil AAV. Vyhnete se tak použití nezámrzných médií, která sníží účinnost tepelných čerpadel.

Protizámrzný ventil AAV je určen pro tepelná čerpadla. Instaluje se ve venkovních prostorech na přívod a zpátečku systému. Při poklesu teploty média v systému ke 3°C termostatický prvek uvnitř ventilu otevře průtok média směrem ven a zabrání tak možnému poškození.
Pokud teplota média stoupne nad 4°C, termostatický prvek automaticky uzavře průtok vody ze systému. Před opětovným spuštěním se pouze zkontroluje tlak v systému, v případě potřeby se doplní topná voda a systém se odvzdušní.

Je určen pro monobloková vzduchová tepelná čerpadla napojena přímo na venkovní topnou vodu. Zde může systém zamrznout v případě poruchy cirkulace - například kvůli technické závadě nebo výpadku proudu - pokud jsou venkovní teploty odpovídajícím způsobem nízké.

Ventil se instaluje pro každou instalaci v páru. Výrobci tepelných čerpadel vyžadují v rámci záručních podmínek i instalaci tohoto ventilu.

Benefity

  • Bezúdržbový.
  • Ochrana monoblokových vzduchových tepelných čerpadel před poškozením mrazem v případě poruchy nebo výpadku proudu.
  • Pomáhá předcházet kapitálovým škodám na součástech systému, jako jsou výměníky tepla, čerpadla nebo ventily.
  • Integrovaný ruční odvzdušňovací ventil.

Více informací o protizámrzném ventilu pro tepelná čerpadla


AFRISO, s.r.o.
logo AFRISO, s.r.o.

* Měření teploty a tlaku * Kontrolní a měřící přístroje * Analýza spalin * Hladinoměry a regulační přístroje * Snímače mezních hodnot * Indikátory netěsnosti * Soupravy pro vložkování nádrží * Vybavení nádrží * Filtry topného oleje * Příslušenství pro ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.