logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Vypínače a zásuvky RETRO drží krok s moderními trendy

zásuvky a vypínače RETRO, OBZOR

Řada domovní elektroinstalace RETRO nezahrnuje pouze vypínače a zásuvky. Kulaté retro rámečky jdou s dobou a navzdory svému prvorepublikovému vzhledu nabízí i moderní LED stmívač či komunikační zásuvky.

Staré časy připomínají RETRO vypínače nejen svým vzhledem, ale i charakteristickým cvaknutím. Výrobce OBZOR Zlín však přináší inovativní spojení jejich retro pojetí a moderních technologií:

LED stmívač

Jedním z příkladů, že řada RETRO drží krok s moderními trendy, je praktický LED stmívač, se kterým lze ovládat intenzitu osvětlení nejen s LED zdrojem, ale i s klasickými žárovkami se žhavým vláknem. Pro regulaci jasu světla stačí pouze otáčet středovým ovladačem. Bonusem je integrovaný střídavý přepínač, díky kterému lze světla spínat i z více míst stiskem středového ovladače. „Předností našeho LED stmívače je především úspora energie, díky možnosti měnit intenzitu světla,“ doplňuje k přednostem RETRO LED stmívače Ing. Martina Obadalová, vedoucí marketingu společnosti OBZOR Zlín, českého výrobce domovní elektroinstalace.

Komunikační zásuvky

Pro retro design v 21. století nabízí tato řada i možnost komunikačních zásuvek na TV, SAT, HDMI a USB připojení.

„Například USB zásuvka slouží ke komfortnějšímu nabíjení drobného elektrického zařízení. Její výhodou je navíc to, že pro svoji montáž nevyžaduje žádnou speciální přípravu. Stačí jednoduše odšroubovat kryt stávající klasické elektrické zásuvky a vnitřní elektrostrojek nahradit USB blokem, který změní střídavé napětí 230 V na stejnosměrné 5 V a 1000 mA. V posledním kroku se jenom přiklopí a přišroubuje pohledový kryt například s USB zakončením,“ vysvětluje Ing. Martina Obadalová z OBZORu.

Kolekce RETRO dokazuje, že propojení minulého s moderním jednoduše funguje.


OBZOR, výrobní družstvo Zlín
logo OBZOR, výrobní družstvo Zlín

OBZOR je tradiční český výrobce vačkových spínačů, domovní elektroinstalace a doplňkového příslušenství. Dále se zaměřuje na výrobu dílů pro automobilový průmysl, elektromechanických výrobků, kovových dílů, vstřikování plastů a výsek těsnění. Má oprávnění ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.