logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Je čas na předsezonní údržbu. Svěřte dopravníkové pásy odborníkovi!

Porucha dopravníkového pásu může nepříjemně zkomplikovat výrobní procesy, pravidelná údržba přitom výrazně prodlužuje jeho životnost.

Dopravníkové pásy jsou běžnou a důležitou součástí výrobních provozů, a to napříč odvětvími. Jsou rychlé, mají malou spotřebu energie a umožňují vykládání, nakládaní a manipulaci v libovolném místě. Výhodou je i snadná údržba, kterou by firmy neměly podceňovat. 

Preventivní údržbu v těchto týdnech, před vrcholnou sezónou, by měly zvážit hlavně zemědělské firmy. Přináší vysokou zátěž pro stroje i linky. Když se v tomto kritickém období dopravníkový pás porouchá, musí firmy shánět servis narychlo a připlácet si za expresní vyřízení opravy. Ani tak se často nevyhnou zastavení provozu. Firma Gumex navíc nabízí do 30. dubna 20% slevu na preventivní servis i montáž nových pásů.

Jak poznat, že je nutná oprava?

Pásy dopravníků je nutné pravidelně kontrolovat. Předcházení vadám, vznikající vlivem poruch v konstrukci stroje, je jednou ze zásadních výhod preventivní údržby. Co ale dělat, když už se závada objeví? Pokud se jedná o menší a lokální problém, včasná oprava prodlouží jeho životnost. Oproti tomu vady vzniklé opotřebením se obvykle vyskytují po celé délce pásu. V takovém případě se doporučuje kompletní výměna.

„Kompletní výměna je efektivnější než měnit pás po částech. Při pouhém nahrazení vybraných komponent dojde starší část pásu dříve ke konci své životnosti a pak je třeba servis stejně opakovat. Celková obnova navíc nabízí možnost instalovat pás z jiného, moderního materiálu, což může rapidně prodloužit jeho životnost,“ vysvětluje Petr Všetula, ředitel výroby společnosti Gumex.


GUMEX, spol. s r.o.
logo GUMEX, spol. s r.o.

Firma GUMEX, spol. s r.o. je rodinná firma založená roku 1994 v České republice. Od roku 2022 je jednou z firem holdingu GUMEX CENTRAL. Od roku 2006 působí dceřiná společnost GUMEX SK, spol. s r.o. také na Slovensku. Firma poskytuje své služby ve ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.