logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Projekt obnovy Průmyslového paláce

V roce 2008 zničil požár v Průmyslovém paláci v Praze levé křídlo secesní budovy. V současné době probíhají renovační práce na zachovalé části Průmyslového paláce

V roce 2008 zničil požár v Průmyslovém paláci v Praze levé křídlo secesní budovy. Z levého křídla se dochovaly pouze obvodové stěny. Na začátku letošního roku začala dlouho očekávaná rekonstrukce poškozené budovy. Bylo důležité zachovat a neporušit ty části historické budovy, které požár nepoškodil, a zároveň zrekonstruovat části, které vyhořely.

V současné době probíhají renovační práce na zachovalé části Průmyslového paláce a připravuje se přestavba  vyhořelé části. Vzhledem k okolnímu terénu je nutné před zahájením stavebních prací vybudovat dočasnou přístupovou cestu pro stavební stroje. Přes příjezdovou cestu však vedl ocelový teplovod, který musel být demontován a znovu nainstalován pod úroveň okolního terénu. Ohebné předizolované potrubí NRG FibreFlex Pro d90 o délce 2 × 65 m, které bylo dodáno na stavbu, tomuto účelu dokonale posloužilo. Po jeho instalaci bylo možné přípojku vybudovat bez jakýchkoli komplikací a bez nutnosti použití kolen a spojů. Samotnou instalaci přípojky prováděli čtyři lidé a trvala necelé 3 hodiny.

Všechny práce mají být dokončeny do roku 2025, aby se tato historická budova mohla opět využívat k pořádání veletrhů, konferencí a kulturních akcí.


NRG flex, s.r.o.
logo NRG flex, s.r.o.

NRG flex s.r.o. patří mezi největší prodejce předizolovaných potrubních systémů v České republice a na Slovensku. Od roku 2010 přináší společnost NRG flex na trh inovativní řešení v rámci přenosu tepla - ne nadarmo se řídí heslem „Energie proudí přes ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.