logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

ČR má Komisí schválenou většinu programů pro období 2021-2027

550 miliard Kč pro programy v 2021-2027, foto redakce
550 miliard Kč pro programy v 2021-2027, foto redakce

Česko, jako jedna z mála členských zemí, může oficiálně zahájit čerpání v téměř všech programech připravených pro období 2021-2027, na které je připraveno 550 miliard korun.

Reklama

Celkem bylo předloženo 9 programů a 8 z nich je již Evropskou komisí schváleno, poslední se očekává v srpnu

„Jsem rád, že schvalování programů pro novou sedmiletku probíhá plynule a dle našich očekávání, které si Ministerstvo pro místní rozvoj v roli koordinátora politiky soudržnosti v České republice vytklo. Stojí za tím velká práce jak kolegů z Národního orgánu pro koordinaci, tak kolegů z jednotlivých ministerstev. Završili jsme tak dlouhou a náročnou přípravu směřování podpory z fondů EU pro Českou republiku na další období,“ uvedl místopředsedy vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš.

„Schválen je také Integrovaný regionální operační program (IROP), který spravuje Ministerstvo pro místní rozvoj. Právě ten je klíčový pro další rozvoj obcí a krajů,“ dodal Ivan Bartoš.

Pro Českou republiku je připraveno více než 550 miliard korun pro investice do rozvoje regionů, konkurenceschopnosti a inovací, budování infrastruktury i řešení sociálních otázek a zlepšení životního prostředí.

První výzvy již byly vyhlášeny

Vyhlašování výzev bude nyní akcelerovat a aktuální přehled je vždy na zastřešujících stránkách www.dotaceEU.cz/výzvy. Pro základní seznámení s aktuálně startujícím programovým obdobím připravilo Ministerstvo pro místní rozvoj publikaci Abeceda fondů EU.
Na podzim pak MMR připravuje pro žadatele další sérii úspěšných seminářů k projektovému a finančnímu řízení, které přispějí ke zkvalitnění předkládaných projektů. Semináře budou organizovány regionálními Eurocentry a přihlašování bude probíhat na www.dotaceEU.cz.
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.