logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jan Kasl pokračuje ve funkci předsedy ČKA

Jan Kasl pokračuje ve funkci předsedy ČKA, zdroj foto ČKA

Na XXVIX. valné hromadě se uskutečnily volby do všech samosprávných orgánů – představenstva, dozorčí rady a Stavovského soudu.

Architekt Jan Kasl (*1951) je předsedou ČKA od dubna 2019. Současně působí jako člen pracovní skupiny ČKA pro legislativu. Autorizovaným architektem je od roku 1992, v současnosti vede ateliér JK ARCHITEKTI. V minulosti byl aktivní v politické sféře, v letech 1998 až 2002 působil jako primátor hlavního města Prahy.

Podle Jana Kasla čeká ČKA rušný rok, také v souvislosti s českým předsednictvím EU. Výzvy blízké budoucnosti vidí v energetické krizi a válce na Ukrajině.

V následujícím funkčním období se Jan Kasl chce soustředit především na péči o prostředí pro práci členů ČKA, což má úzkou návaznost na nadále probíhající proces rekodifikace stavebního práva a změny v autorizačním zákoně.

„Věřím, že se nám podaří pokračovat v trendu získávání většího respektu profese architekta i kvality vystavěného prostředí a péče o krajinu, prosazení Politiky architektury a stavební kultury v každodenní praxi. Chceme být konkurenceschopní v evropském měřítku, a to s sebou nese potřebu trvalého vzdělávání a adaptace členů na nové technické požadavky i technologie. Chci i nadále sbližovat naše obě komory a víc ČKA prosazovat v kontextu ACE – architektonické unijní rodiny.“

Ve svých funkcích pokračují také předsedové ostatních volených orgánů ČKA, Miroslav Holubec (dozorčí rada) a David Mateásko (Stavovský soud).

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.