logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

OneLife X - revoluční plazmová čistička vzduchu

Plazmová filtrační technologie, která je schopna odfiltrovat částice do 0.01 mikronu. Nevyužívá žádné filtry ze skelných vláken, které potřebují pravidelně měnit, pokud se znečistí.

Co odděluje OnLife X od běžných čističek vzduchu?

OneLife X je vysoce výkonná čistička vzduchu s revoluční plazmovou filtrační technologií, která je schopna odfiltrovat částice do 0.01 mikronů, a je lepší než většina HEPA filtrů. Nevyužívá žádné filtry ze skelných vláken, které potřebují pravidelně měnit, pokud se znečistí. Co je opravdu unikátní na OneLife X - filtr není třeba nikdy měnit! Jednoduše opláchněte kazetu filtru, usušte a vložte zpět do čističky! Tato čistička neprodukuje ŽÁDNÝ ozon a je energicky úsporná.

Jak patentovaná plazmová filtrační technologie vlastně funguje?

Poté, co jsou částice různých velikostí nasáty přes ventilátor do zařízení, procházejí přes plazmové pole, které je jako ionizační nebo nabité silové pole. V blízkosti speciálních ionizačních elektrod jsou generovány ionty. Ty cestují od kladné k záporné elektrodě. Při jejich cestě nabíjejí toxické látky, bakterie, viry, mikroby, roztoče a prachové částice nábojem, díky kterému jsou přitaženy na opačnou elektrodu a jsou tak ve filtru zachyceny. Tímto postupem nevznikají žádné tlakové stráty vzduchu. Desky ve filtru se chovají jako obrovské magnety nebo tažné paprsky pro všechna znečištění ze vzduchu.

Jak se plazmová filtrační technologie v OneLife X liší od tradičních HEPA filtrů?

HEPA filtry byly vyvinuty ve 40. letech dvacátého století. Použité filtry typicky využívají plastická nebo skelná vlákna ve formě tkaniny k výrobě filtru, tento filtr musí být měněn, což vytváří odpad. HEPA filtry dokáží odstranit až 99.97 % částic - až do 0.3 mikronů - ve vzduchu. Nicméně plazmový filtr v OneLife X zachycuje 99.99 % částic - až do 0.01 mikronů - to jsou volné organické látky (VOC), viry, bakterie a malé částečky pod 0.3 mikronů, které není možné bezpečně odstranit pomocí čističek na bázi HEPA filtrů. Čím hustější je filtr, tím více energie je třeba pro protlačení vzduchu přes filtr což dělá zařízení hlučné. Čističky vzduchu s plazmovou filtrací naopak mají schopnost zachytit ty nejmenší částice, které jiné filtry prostě nedokáží. Plazmový filtr nevyužívá filtrační tkaninu, ale generuje ionty, které nabijí nečistoty ve vzduchu elektrickým nábojem a rozbijí jejich molekulární stavbu, díky tomu mohou být nečistoty nakonec zachyceny ve sběrači filtru, který funguje jako výkonný magnet. Tímto způsobem mohou být znečištění až do velikosti 0.01 mikronů odtsraněny ze vzduchu, což ukazuje, že plasmová technologie v OneLife X není jen filtrace. Navzdory vysoké filtraci nejsou produkovány žádné měřitelné hodnoty ozónu.


Multi-VAC spol. s r.o.
logo Multi-VAC spol. s r.o.

Velkoobchod s kompletním sortimentem pro vzduchotechniku a vytápění. Zboží od renomovaných českých i zahraničních dodavatelů. Technická podpora, prezentace výrobků, návrhové programy, e-shop. Sortiment: vzduchové clony, větrací a rekuperační jednotky, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.