logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nebojte se a ušetříte!

Při investici do obnovitelného zdroje nepodléhejte panice.

Jestli dnes nějaká emoce ovlivňuje segment obnovitelných zdrojů, tak je to strach. Lidé se bojí inflace, rostoucích cen energií, chtějí investovat do tepelných čerpadel, fotovoltaických systémů či jejich kombinace.

Ovšem často podléhají uměle vyvolanému nátlaku dodavatelů, že pokud se nerozhodnou okamžitě, už se na ně nedostane, a navíc přijdou o lákavou státní dotaci.

Aby systém ovšem přinášel skutečné úspory, musíte k tomu pustit odborníky. Než se rozhodnete investovat celé úspory do zdroje energie, oslovte alespoň tři různé firmy. Nechte si jejich řešení odprezentovat.

Nepodléhejte panice, že se na vás nedostane, a v klidu zvažte:

  • Která firma se zajímala o vaše skutečné potřeby?
  • Kdo má už tradici na trhu a portfolio spokojených zákazníků?
  • Kdo vás upozornil nejen na výhody a slevy (které většinou nejsou zadarmo), ale i na jiné možnosti a řešení, která pro vás mohou být výhodnější?
  • A v neposlední řadě - má firma vlastní výrobu, vývoj, servisní tým a zákaznickou podporu?

Přetlak poptávek vede k růstu nových montážních firem, které využívají situace. Zákazníky tlačí k okamžitému podepsání smlouvy a ve svých výpočtech odečítají státní dotaci jako slevu, i když její čerpání má řadu podmínek, a ne každý je schopen je vůbec splnit.

Stabilní firmy oproti tomu opravdu mají delší dodací lhůty a často i vyšší cenu, ale zase garantují kvalitu výrobků, montáže, servisu a hledají řešení nejvýhodnější pro klienty, ne pro sebe. 

Pokračování článku


NEOTA CZ s.r.o.
logo NEOTA CZ s.r.o.

Vyrábíme invertorová tepelná čerpadla vzduch-voda pod značkou NeoRé. Jsme průkopníci stropního topení a chlazení. Provádíme instalaci vytápění domu od návrhu po realizaci. Na naše tepelná čerpadla můžete získat dotace. Poradíme vám, jak na to!

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.