logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

HELIOS-M - nová řada tmavých infrazářičů

Společnost Mandík a.s. představuje vylepšený tmavý infrazářič HELIOS-M. Modulovaný hořák má výrazně nižší spotřebu zemního plynu než dosavadní infrazářiče a nabízí lepší možnosti regulace.

V dnešních dnech, je více než kdy jindy nutné snižovat spotřebu zemního plynu. Firma Mandík a.s., která má již mnohaleté zkušenosti s výrobou a prodejem tmavých infrazářičů pro průmyslové použití, přichází s vylepšeným modelem HELIOS-M.

Nový infrazářič se vyznačuje hořákem s modulací výkonu v rozsahu 60-100%. Takto velký modulační rozsah není u infrazářičů žádnou samozřejmostí! Aby si infrazářič zachoval vysokou účinnost v celém modulačním rozsahu, byl vybaven řídicí elektronikou, která kontroluje plamen a řídí výkon hořáku i odtahového ventilátoru k maximální efektivitě. Tím je dosaženo sezonní účinnosti přes 93% (vztaženo ke spalnému teplu, nikoli výhřevnosti).

Řídicí povely je možné posílat do zářiče jak klasickými analogovými signály 0/24 V a 0-10 V, tak i po sběrnici Modbus, což ocení zejména velké provozy s centrálními řídicími systémy. Sběrnicová komunikace přináší obrovské úspory kabeláže, má minimální nároky na pozice v rozvaděči a umožňuje z topidel snadno vyčítat širokou paletu informací o stavu.

Úpravy se nevyhnuly ani reflektoru. Změněná geometrie má vyšší sálavou účinnost a nové prvky usnadňují a urychlují montáž infrazářiče na místě. Moderní, čistý a kompaktní design hořákové skříně je pak již jen třešničkou na dortu celé úpravy, která posouvá tmavý infrazářič o třídu výše.

Kompletní informace HELIOS-M


MANDÍK, a.s.
logo MANDÍK, a.s.

MANDÍK, a.s. je akciovou společností s působností v oblastech výroby vzduchotechniky a požárních prvků, průmyslového vytápění, tepelné techniky a klimatizačních jednotek. Je držitelem certifikátu vydaného dle ČSN EN ISO 9001:2001 a ČSN EN ISO 3834-2.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.